BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSterlin'de yeni deprem mi? 'Herkes daha fazla ödeyecek!'----

Sterlin'de yeni deprem mi? 'Herkes daha fazla ödeyecek!'

Sterlin'de yeni deprem mi? 'Herkes daha fazla ödeyecek!'
15 Kasım 2022 - 12:37 www.finansgundem.com

Piyasa güvenini yeniden tesis etmek için Rishi Sunak yönetimindeki İngiliz hükümeti, yeni bir kemer sıkma dönemi başlatacak. Merkez Bankası'nın "en uzun durgunluğunun başında olduğunu" söylediği ülkede vergi kalemlerinde artışa yöneliyor.


İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt yeni bütçe planını "Herkesin daha fazla vergi ödediğini göreceğiz" sözleriyle duyurdu.

BBC’ye verdiği demeçte, harcamalarda kesintilerin planlandığını belirten Maliye Bakanı'nın yılda toplam 50 milyar sterlin ile 60 milyar sterlin arasında vergi artışları ve harcama kesintileri duyurması bekleniyor.

Bakan Hunt perşembe günü beklenen mali politikasını açıklayacak.

Açıklamaya Birleşik Krallık’ın bağımsız Bütçe Sorumluluğu Ofisi’nden (OBR) uzun zamandır beklenen bir dizi projeksiyon eşlik edecek ve İngiltere Merkez Bankası’nın birkaç hafta önceki sert görünümünün ardından ekonomistler benzer şekilde kasvetli bir tablonun ortaya çıkmasını bekliyorlar.

Raporlar, yeni Başbakan Rishi Sunak hükümeti tarafından tahsis edilen en radikal kemer sıkma önlemlerinin çoğunun, bir sonraki genel seçimlerin ardından 2025′ten itibaren yürürlüğe gireceğini öne sürüyor.

Hunt, ayrıca hükümetin Nisan’dan sonra da evlerin enerji faturalarına yardımcı olmak için yeni ve daha odaklı bir plan sunacağına dair söz verdi.

Son haftalarda yapılan seçim anketlerinin çoğu, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Sunak’ın iktidardaki Muhafazakarları karşısında yaklaşık 20 puan önde olduğunu gösteriyor.

PİYASA NEFESİNİ TUTTU

Eski Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in Eylül ayındaki vergi indirimi duyurularını sterlin net bir şekilde reddetmişti. Tüm zamanların en düşük seviyesine inen para birimi sonunda hükümeti değiştirmişti.

Deutsche Bank Birleşik Krallık Başkanı Sanjay Raja harcama kesintilerinin ve vergi artışlarının “gizlice” yapılacağını ve ek vergi oranı eşiğinin 150.000 sterlinden Hazine’ye daha fazla gelir sağlamak için 125.000 sterline düşürüleceğini söyledi.

Capital Economics kıdemli İngiliz ekonomisti Ruth Gregory, "Piyasalara güven vermek istiyorsa, büyük bir mali sıkılaştırma şeklinde erken eylem ilan etmesi gerekecek" diye konuştu. (CNN Türk)

İngiltere'de işsizlik arttı

 

İngiltere Mali'de bulunan askerlerini çekme kararı aldı

 

İngiltere'den, bir 'bakan' dahil 24 İranlı hakkında yaptırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)