BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSterlin dolar karşısında haftalık kaybına hazırlanıyor----

Sterlin dolar karşısında haftalık kaybına hazırlanıyor

Sterlin dolar karşısında haftalık kaybına hazırlanıyor
19 Nisan 2019 - 16:58 www.finansgundem.com

Sterlin, yatırımcı dikkatinin Brexit'ten verilere dönmesiyle dolar karşısında haftalı kaybına hazırlanıyor

Sterlin, yatırımcıların dikkatinin Brexit kaynaklı siyasi gelişmelerden tekrar verilere dönmesiyle üç haftadan bu yana kaydedilen ilk haftalık düşüşe yöneldi.

İngiltere'de bu hafta açıklanan verilere göre enflasyon, geçen ay hedefin beklenmedik ölçüde altında kaldı. ABD perakende satışlar verisi 2017'den beri en güçlü artışını gerçekleştirdi ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları azalarak sterlin/dolar paritesindeki düşüşte etkili oldu.

İşlem hacimlerinin düşük olmasıyla birlikte yaklaşık olarak tüm G – 10 paraları dar bir bantta dalgalandı.Önemli piyasalar tatil nedeniyle kapalı bulunuyor.

Sterlin/dolar bu hafta yüzde 0.5'lik düşüşüne hazırlanırken 1.3000'a yakın seviyelerde istikrarını korudu. Dolar, Cuma günü TSİ 14:22'de sterlin karşısında 1.3004'ten alıcı buldu.

Dolar bu hafta önemli paraların çoğu karşısında yükseldi. Tatil öncesi pozisyonlanma dolarıın değerlenmesinde etkili oldu. 1,197.26 puanla günlük işlemlerde fazla değişmeyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi haftalık bazda yüzde 0.39 artıda seyretti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)