BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSterlin dolar karşısında 37 yılın dibinde----

Sterlin dolar karşısında 37 yılın dibinde

Sterlin dolar karşısında 37 yılın dibinde
16 Eylül 2022 - 13:49 www.finansgundem.com

İngiltere'de perakende satışların ağustosta yüzde 1.6'lık düşüş kaydetmesiyle Sterlin/dolar'da yüzde 1'i aşan kayıp gerçekleşti. Sterlin dolar karşısında 37 yıldan bu yana en düşük seviyesine indi.

İngiliz Sterlini perakende satış verilerinin beklenenden kötü gelmesiyle dolar karşısında değer kaybetti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin yayımladığı verilere göre ülkede perakende satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 1.6 geriledi. Bu, 2022'deki en sert düşüş oldu.

Söz konusu verinin İngiliz ekonomisine yönelik endişeleri artırmasıyla Sterlin/dolar 1.1351'e gerileyerek 1985'ten bu yana en düşük seviyesini gördü. Sterlinin dolar karşısındaki günlük kaybı yüzde 1'i geçti.

Liz Truss’ın dün İngiltere Başbakanlığı için yapılan Muhafazakâr Parti Başkanlık oylamasını kazanmasının ardından, vergi indirimi vaatleri ülkenin mali durumuna yönelik belirsizliği artırmıştı.

Gıda fiyatlarında son 27 yılın en sert artışı

Öte yandan sterlindeki düşüşte İngiltere ekonomisindeki sorunlar etkili oldu. Bugün İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) yayımladığı verilere göre ülkede perakende satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 1,6 geriledi.

Ayrıca önceki gün açıklanan verilere göre, İngiltere'de tüketici enflasyonu ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,5, yıllık bazda ise yüzde 9,9 artış kaydetti. ONS verilerine göre, ağustos ayları dikkate alındığında gıda fiyatlarında son 27 yılın en sert artışı kaydedilmiş oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)