BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSterlin büyüme öncesi değerlendi----

Sterlin büyüme öncesi değerlendi

Sterlin büyüme öncesi değerlendi
25 Nisan 2013 - 11:18 www.finansgundem.com

İngiltere'nin 3 dipli resesyonu önlediğine işaret etmesi beklenen büyüme verisinin öncesinde sterlin güçlendi

Sterlin, İngiltere'nin 3 dipli resesyonu önlediğine işaret etmesi beklenen büyüme verisinin öncesinde önemli para birimlerinin çoğu karşısında değerlendi.
İngiltere Merkez Bankası'ndaki politika yapıcılar daha fazla parasal genişleme ihtiyacına ilişkin görüş ayrılığı yaşarken, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki haftaki toplantısında faiz indirimi yapacağı beklentisi üzerine sterlin, euro karşısında 4. gününde de güçlenerek bu yılın en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Japon yatırımcıların 6. haftalarında da net yabancı tahvil satıcısı konumunda olduğunu gösteren verinin sonrasında yen, dolar karşısında değerlendi. Yeni Zelanda doları 2. gününde de yükseldi.
İngiltere Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini artırmasının beklendiğini, ancak bunu henüz yapmamış olmasının sterlini desteklediğini söyleyen Tokai Tokyo Research Center Co.'nun kıdemli faiz ve döviz stratejistlerinden Hideki Shibata, İngiltere'den gelecek olumlu bir verinin, daha fazla genişleme beklentisini ortadan kaldıracağını belirtti.
Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 1.5315 seviyesine yükselirken, euro karşısında son 3 günde yüzde 0.5 değerlenmesinin ardından bugün de yüzde 0.1 primlendi ve 85.18 penceden işlem gördü. Avrupa'nın ortak para birimi euro, dolar karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 1.3045'e ve yen karşısında da yüzde 0.1 güçlenerek 129.60'a yükseldi. Japon yeni, dolar karşısında 2 gündür devam eden düşüşünü sonlandırarak yüzde 0.2 artış kaydetti ve 99.34 seviyesine çıktı.
Avustralya ve Yeni Zelanda borsaları bugün ulusal tatil sebebiyle kapalı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)