BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Start-up’ların imdadına OpenAI CEO’su yetişiyor----

'Start-up’ların imdadına OpenAI CEO’su yetişiyor

'Start-up’ların imdadına OpenAI CEO’su yetişiyor
13 Mart 2023 - 17:58 www.finansgundem.com

Silicon Valley Bank’ın çöküşü sonrası zor duruma düşen ‘start-up’lara destek yağıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ChatGPT’nin arkasındaki isimlerden, OpenAI CEO’su Sam Altman, SVB’nin iflası sonrası, start-up’lara altı haneli destekten bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, SVB’nin iflası sonrası oldukça zor duruma düşen start-up’lara birçok yerden destek yağıyor.

Ne zaman istersen, o zaman gönder

Insider’dan Aaron McDade'in haberine göre, OpenAI CEO'su Sam Altman, Silicon Valley Bank'ın çöküşünden sonra, ihtiyaç duyan girişimlere altı haneli başlangıç kredisi gönderdi.

ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI’nin CEO'su Sam Altman'ın, Silikon Vadisi Bankası'nın çöküşünden sonra ayakta kalmak isteyen girişimlere para gönderdiği bildirildi.

Rad AI CEO'su Doktor Gurson, Altman'ın e-postasına bir iki saat içinde yanıt vererek çalışanlarına ödeme yapabilmesi için en az altı haneli acil durum fonu teklif ettiğini ve yalnızca mümkün olduğunda Altman'a geri ödeme yapmasını istediğini iletti.

Sam Altman'ın erkek kardeşi Jack Altman, paylaştığı tweet'te “Sam bugün zor durumda olan girişimlere para gönderiyor ve sadece “Ne zaman ödeyebilecek duruma gelirsen, o zaman bana geri gönder” diyor. Ne efsane!” diyor.

Destek yağıyor

Altman, düşen hisse senetleri ve bir dizi ters rüzgar nedeniyle Cuma günü düzenleyiciler tarafından kapatılan SVB'nin düşüşünden etkilenen startup'lara yardım sunan birkaç teknoloji yöneticisinden biri konumunda bulunuyor. SVB’nin iflasının, 2008 Finans Krizi’nden bu yana ABD'deki en büyük ikinci banka çöküşü olarak kabul ediliyor.

Bir fintech girişimi olan Brex de, Cuma günü yeni girişimlere acil kredi limitleri sunacağını duyurdu ve şirketin CEO'su Henrique Dubugras, Reuters'a bu hafta sonu yaklaşık 1.000 şirketten 1,5 milyar doların üzerinde destek aldıklarını söyledi.

Altman, yatırımcıları, SVB'nin Cuma günkü çöküşünün hemen ardından paylaştığı bir tweet'le, herkesi start-up’lara koşulsuz olarak acil durum fonları sağlamaya teşvik etti. Altman, Reuters'e “SVB hafta sonu bir alıcı veya kredi bulamasa bile, start-up'ların mevduatta sahip oldukları paranın çoğu onlara verilecek. Ancak bu arada, insanlar kendi hataları olmaksızın gerçek bir likidite sıkışıklığıyla karşı karşıyalar ve çalışanların maaş almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Altman, Rad AI'ya veya diğer girişimlere verdiği miktarı tam olarak açıklamadı ancak Gurson Reuters'e, Altman'ın kendi girişimine ve diğerlerine en az 1 milyon dolar verdiğini belirtti.

SVB'nin iflası yatırımcılar için ne anlama geliyor?

 

SVB krizinin ardından FED beklentileri tepetaklak

 

SVB’yi FED mi öldürdü?

 

ABD'de bankacılık krizi büyüyor! SVB'nin ardından bir banka daha iflas etti

 

Teknoloji yatırımlarında 'SVB' şoku

 

SVB'nin iflası, ABD borsalarını da vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)