BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStarbucks'tan işçi sendikasına ret----

Starbucks'tan işçi sendikasına ret

Starbucks'tan işçi sendikasına ret
28 Mart 2023 - 08:37 www.finansgundem.com

Starbucks, yasa dışı bir şekilde Zoom üzerinden sendikayla pazarlık yapmayı reddetti.

Bloomberg News'ün Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'ndan (NLRB) müfettişlere dayandırdığı haberine göre, Starbucks Corp ABD genelindeki düzinelerce yeni sendikalaşmış kafede işçilerle adil pazarlık yapmayı reddederek federal yasayı ihlal etti.

Habere göre NLRB'nin baş hukuk müşaviri, kahve zincirinin bazı işçilerin video konferans yoluyla hazır bulunması halinde toplu pazarlık oturumlarına katılmayı reddederek iş yasasını ihlal ettiğini belirledi.

Kaliforniya'da Starbucks sendika lideri Tyler Keeling, "Artık sanal bir bileşen kullanarak pazarlık yapma hakkımız olduğu netleştiğine göre, Starbucks'ın da hazır olduğunu umuyoruz" açıklamasını yaptı.

Gelişme, Starbucks'ın eski CEO'su Howard Schultz'un, şirketin iş yasasına uyumuyla ilgili soruları yanıtlama ve katılma taleplerine daha önce direndikten sonra 29 Mart'ta ABD Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu huzurunda yapacağı ifadeden önce gündeme geldi.

Keeling, "Howard Schultz'un HELP komitesi önünde ifade vermeye hazırlanmasından önceki günlerde bunu duymak çok nemli, özellikle de Starbucks'ın Zoom ekranı nedeniyle bizimle pazarlık yapmayı reddettiği gerçeğinden şahsen bahsettiği için," dedi.

Starbucks'ın şirket tarafından işletilen yaklaşık 9.000 ABD lokasyonundan 280'den fazla çalışanı, 2021'den bu yana bir işçi sendikasına katılma yönünde oy kullandı.

Starbucks binlerce Frappuccino'yu geri çağırdı

 

Starbucks çalışanlarını ofise çağırıyor

 

Starbucks güvenlik nedeniyle 16 şubesini kapatıyor

 

Starbucks'ta sendikalaşma akımı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)