BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStarbucks Çin'de 3 bin mağaza açacak----

Starbucks Çin'de 3 bin mağaza açacak

Starbucks Çin'de 3 bin mağaza açacak
16 Mayıs 2018 - 11:33 www.finansgundem.com

Starbucks, 2017 - 2022 yılı arasında Çin'de açacağı yeni mağaza hedefini 3000 olarak güncelledi

Starbucks, genişleme planları kapsamında dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olanÇin'de 3000 yeni Starbucks mağazası açacağını duyurdu.

Halihazırda Çin'de 3300 mağazası olan Starbucks, böylelikle mağaza sayısını neredeyse ikiye katlayacak ve 2022 yılından önce 6000 eşiğini geçecek.

ABD merkezli dev kahve zinciri basit bir hesapla yılda 600, her 15 saatte ise 1 Starbucks mağazası açmış olacak. Bu, şirketin daha önce açıkladığı yılda 500 mağaza açma hedefinin de üzerinde bir performans. 

Geleneksel bir çay ülkesi olan Çin'de yapılacak bu kahve operasyonuyla Starbucks kimi uzmanlara göre risk alsa da operasyon krını ikiye, cirosunu da üçe katlamayı planlıyor.

Starbucks CEO'su Kevin Johnson, yaptığı açıklamada "Çin'de kahve kültünü geliştirmenin karşılığı on yıllar boyunca gelecek sağlıklı, uzun dönem ve kârlı bir büyüme olacak." dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK STARBUCKS MAĞAZASI ÇİN'DE

Şirketin son çeyrekte Asya genelindeki gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54 artarken, ABD, Kanada ve Latin Amerika'da bu oran sadece yüzde 8 olmuştu.

Starbucks, gelecek aydan itibaren, metropol yaşamının gittikçe büyüdüğü ve yolda tüketimin arttığı Çin'de önceden hazırlanmış soğuk çay ve kahve ürünlerini sunacağını da belirtiyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)