BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStar Medya Grubu satıldı!----

Star Medya Grubu satıldı!

Star Medya Grubu satıldı!
24 Nisan 2013 - 11:53 www.finansgundem.com

Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi Socar arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandı

Star Medya Grubunun ortağı ve Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Star Medya Grubu'nun satışı hakkında "Olumlu görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.
"Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi SOCAR arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı ve iki tarafın satın alma konusunda el sıkıştığı" şeklindeki haberler üzerine Tamince, "Olumlu görüşmelerimiz devam ediyor. Bitince her şeyiyle kamuoyuna açıklama yapacağız" dedi. (AA)
Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi Socar arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı belirtiliyor. Hürriyet'in haberine göre, şirket kaynakları iki tarafın satın alma konusunda el sıkıştığını açıkladı.
Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince, Socar ile yaklaşık 10 gün önce satış için masaya oturduklarını ve görüşmelere başladıklarını açıklamıştı. 
Aradan geçen sürede yapılan görüşmelerde her iki tarafın da satış konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Fiyat konusunda ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.
Star Medya Grubu Fettah Tamince ve Tevhit Karakaya ortaklığına ait. Grubun bünyesinde Star Gazetesi ve Kanal 24 Televizyonu bulunuyor.
Rixos'un da patronu olan Tamince, Star hisselerini 2009 yılında Ethem Sancak’tan devralmıştı.
İKİNCİ KEZ SATILDI
Star Gazetesi 1999 yılında Uzan Ailesi tarafından kurulmuştu. Uzanlar'ın İmar Bankası kaynaklı borçları nedeniyle 2004 yılında TMSF'ye geçen Star Gazetesi, 2006 yılında Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya 8 milyon dolar karşılığında satılmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)