BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkStandard Chartered’dan fintek hamlesi----

Standard Chartered’dan fintek hamlesi

Standard Chartered’dan fintek hamlesi
14 Ekim 2021 - 14:25 www.finansgundem.com

Standard Chartered, Singapur merkezli fintek şirketi Atome Financial ile imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla popülerliği giderek artan şimdi al sonra öde hizmetini sunmaya başlayacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Standard Chartered Singapur merkezli fintek şirketi Atome Financial ile 10 yıllık bir işbirliği anlaşması imzaladı. Dev banka bu işbirliği sayesinde, pandemi döneminde Asya’da popülerleşen ‘şimdi al sonra öde’ (BNPL) pastasından pay alabilecek. BNPL hizmetinde tüm dünyada görülen yükseliş Klarna, Affirm, Afterpay ve PayPal gibi şirketleri de yükseltti. Ancak tüketicilerin ödeyebileceklerinden fazla borçlanabileceği endişesiyle düzenleyicilerin de radarına girdi.

Asya’da BNPL sektöründe yer alan ilk büyük banka olan Standard Chartered, Atome Financial’a miktarı açıklanmayan bir sermaye yatırımı yapıyor. Atome Financial, Güneydoğu Asya’da Atome platformu, Endonezya’da ise dijital kredi platformu Kredit Pintar’ı yönetiyor. Reuters’ın haberine göre şirketlerden yapılan açıklamada, “bu hamle Standard Chartered’ın bugüne kadar fintek alanında yaptığı en büyük stratejik yatırım” dendi.

Devamında, “bu yatırım bankanın dijital bir yaklaşımla ve yeni işbirliği modelleriyle pazardaki erişimini ve ölçeğini genişletme hedefini yansıtıyor” ifadesi kullanıldı. Krediye erişimin kolay olduğu batı pazarlarının aksine, Güneydoğu Asya’da olduğu gibi birçok gelişen ülkede müşteriler krediye erişimde sorun yaşıyor. Aynı zamanda birçok kişinin de Banka hesapları bulunmuyor.

Standard Chartered Atome Financial’ın işletme ve müşteri tabanını genişletmesine destek olmak için 500 milyon dolarlık da finansman sağlayacak. İşbirliği ilk aşamada Güneydoğu Asya’da başlayacak ve daha sonra BNPL hizmetleri Endonezya, Malezya, Singapur ve Vietnam gibi ülkelerde de sunulmaya başlayacak. Şirket daha sonra dijital kredi ürünlerini de sunacak.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Standard Chartered CEO’su Bill Winters, Londra’da gerçekleşen bir etkinlikte bankanın dijital stratejisine yönelik açıklamalarda bulundu. Winters, “bu işbirliği BNPL de dahil olmak üzere kredi ürünlerini küçük işletmelere ve perakende müşterilere ulaştırmamıza imkan tanıyacak” dedi. Fintek şirketinin faaliyet gösterdiği diğer pazarlar Çin ve Tayvan. Atome Financial, Singapur merkezli teknoloji start-up’ı Advance Intelligence Group’un bir parçası.

Kredilerde artış sürüyor

 

Altından daha iyi: Bitcoin savunması!

 

Yeşil Büyüme Çağrısı ile genç girişimcilere 200 bin liralık hibe desteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)