BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaStajyerlere inanılmaz maaş----

Stajyerlere inanılmaz maaş

Stajyerlere inanılmaz maaş
13 Haziran 2013 - 18:10 www.finansgundem.com

Google stajyerlere verdiği maaşla dudak uçuklatıyor

Glassdoor’da kurumsal iletişim müdürü olarak çalışan Scott Dobroski, Google gibi bir şirketteki stajyerlerin yüklü bir ödeme alıyor olmalarının çok da şaşırtıcı bir durum olmadığını söylüyor. Dobroski, teknoloji alanında yetenekli çalışanların elde edilmesine ilişkin mücadelenin devam ettiğini belirtti.
Başrollerinde Vince Vaughn ve Owen Wilson’ın oynadıkları “The Internship” isimli filmde, Google’da stajyer olan iki karakterin hikayesi işleniyor. Filmde Vaughn ve Wilson, Google’da stajyer olmak için başvuruda bulunan  işlerinden çıkarılmış iki satış elemanını canlandırıyorlar. Karakterler, kendilerinden çok daha genç olan stajyerlerle bir rekabet içine giriyorlar.

2012 yılında Google’a yazılım mühendisi olarak işe girmesinin öncesinde iki yaz dönemi boyunca Google’da staj yapmış olan Kitt Vanderwater (23), Mashable’a yaptığı bir açıklamada, Google’da staj yapmanın Açlık Oyunları tarzında bir rekabet olarak betimlendiğini fakat durumun tam tersi olduğunu belirtti.
Vanderwater’a katılan stajyer Matt Melone da, filmdeki aşırı rekabetçi durumun doğru olmadığını belirtti.
27 yaşındaki Melone, “İnsan kaynakları ekibi başlangıçta, rekabet etmediğimizi açıkça belirtti” şeklinde konuştu.
Glassdoor’da, Microsoft ve Amazon’daki yazılım mühendisliği stajyerlerinin de yine yüklü miktarda maaş aldıkları belirtiliyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)