BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStajyer kız öğrenciler, itfaiyecilerle eğitimde----

Stajyer kız öğrenciler, itfaiyecilerle eğitimde

Stajyer kız öğrenciler, itfaiyecilerle eğitimde
15 Temmuz 2019 - 10:51 www.finansgundem.com

Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nün 3 kız öğrencisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda staj yaptı.

Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nün 3 kız öğrencisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda staj yaptı. Kızlar, stajyer erkek öğrencilerle birlikte, yangınlara müdahalenin yanı sıra birçok kurtarma operasyonuna katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Tokat Gaziosmanpaşa Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile Artvin Çoruh Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerinden 3'ü kız, toplam 6 öğrenciyi staja aldı. Uzman itfaiyeciler, stajyer öğrencilere, hayat kurtarma ve yangın söndürme başta olmak üzere çeşitli konularda uygulamalı eğitimler verdi. Gül Sultan Özkocaman, Gülhanım Kuşçu ve Sümeyra Güler, erkek öğrenciler Sefa Erkaya, Mehmet Eren Temel, Furkan Gezici ile birlikte her olayda görev aldı. Yangın söndürme, ilk yardım ve kurtarma olaylarına katılarak stajlarını tamamlayan kız öğrencilere, uzman ekipler de tam not verdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amiri Halit Uludağ, öğrencilerin okullarda aldıkları eğitimin yetersiz olduğunu belirterek, yaklaşık bir aylık stajyerlik döneminde her türlü kurtarma, trafik kazaları ve yangınlara müdahale konusunda uygulamalı dersler verdiklerini kaydetti. Eğitim sonrası öğrencilerin okullarına döneceğini ifade eden Uludağ, mezun olduktan sonra havalimanları, şehir itfaiyeleri ile AFAD müdürlüklerinde görev yapabileceklerini söyledi.

Bir aylık zorunlu staj için Erzurum'a geldiklerini belirten Gülhanım Kuşçu, eğitimlerinin başarılı geçtiğini kaydetti. Bir yıl hazırlık olmak üzere 5 yıl eğitim gördüklerini ifade eden Kuşçu, "İtfaiyecilik zor bir meslek ama biz zorluğundan daha çok hayat kurtarmanın verdiği mutluluk çin bu bölümü seçtik" diye konuştu. 

ATAMALARDA GÖZARDI EDİLMEYELİM

Staj için Artvin Çoruh Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nden gelen Sefa Erkaya ise atamalarla ilgili temennilerini dile getirdi. Ülke genelinde itfaiye müdürlüklerinde çok sayıda açık olmasına rağmen gerektiği kadar alımın yapılmadığını söyleyen Erkaya, şöyle konuştu:
"İtfaiyecilere gereken önem verilmiyor. Herkesin kaçtığı yere biz koyarak gidiyoruz, önce hayat kurtarma diyoruz. Ama atamalar bizim için sıkıntı oluyor. KPSS puanlarına göre itfaiyecilikle hiç alakası olmayanlar atanabiliyor. Bu eğitim alan bizleri üzüyor. O kadar eğitim alıyoruz, bunlar göz ardı ediliyor. Üniversitede eğitim görenler göz ardı edilerek hiç yetişmemiş, ancak KPSS puanına göre elemanlar alınıyor. Yetkililer inşallah sesimizi duyar ve atamalara bir çekidüzen verirler."





ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)