BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStadyumda intihar saldırısı!----

Stadyumda intihar saldırısı!

Stadyumda intihar saldırısı!
26 Mart 2016 - 09:15 www.finansgundem.com

Terör örgütü IŞİD bu kez Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyindeki İskenderiye kenti yakınlarındaki bir stadyumu hedef aldı.

Amerikan AP ajansına göre en az 29 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.Saldırı, ABD’nin IŞİDlideri Ebubekir el Bağdadi’nin yardımcısı olan Abdül Rahman Mustafa el-Kaduli’nin öldürüldüğünün açıklamasından saatler sonra gerçekleşti. 19.00 sularında intihar bombacısı, yerel 2 takım arasında oynanan futbol maçı sırasında stadyumun içinde kendini patlattı. AFP ajansına konuşan bir polis yetkilisi, “Kazanan takıma kupa veriliyordu. Kalabalığın arasındaki intihar bombacısı kendisini havaya uçurdu” dedi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Terör örgütünden yapılan açıklamada saldırıda Şii Haşdi Şabi milislerinin hedef alındığı iddia edildi. Ancak yetkililer, yaralılardan sadece ikisinin Haşdi Şabi milisi olduğunu, ölenlerin sivil olduğunu açıkladı. Mezhep savaşları yüzünden büyük yaralar alan İskenderiye’ye bir dönem ‘ölüm üçgeni’ adı verilmişti. Öte yandan IŞİD, Yemen’i de dün kana buladı. Ülkede Suudi liderliğindeki koalisyonun desteklediği Yemen güçlerine yönelik üç ayrı intihar saldırısında 22 kişi öldü. Ölenlerin 10’ı sivil.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)