BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarStablecoinler için acil düzenleme talebi----

Stablecoinler için acil düzenleme talebi

Stablecoinler için acil düzenleme talebi
02 Kasım 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

ABD’li düzenleyici kurumlar kripto para piyasalarında dolar işlevi gören ve alım satım işlemlerini kolaylaştıran stablecoinler için acil düzenleyici önlemler alınması gerektiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'li piyasa düzenleyicisi kurumlar, 2 trilyon dolarlık kripto para piyasasının merkezindeki dolar destekli stablecoinler hakkında yasaya "acilen ihtiyaç duyulduğunu" belirterek, dijital token operatörlerinin esasen banka muamelesi görmesi gerektiğini savundu.

Financial Times’ın haberine göre, ABD Hazine Bakanı ve ABD'nin tüm önemli finansal düzenleyici kurumlarının başkanlarından oluşan Finansal Piyasalar Çalışma Grubu yayınladığı raporda, stablecoin ihraççılarının müşteriler için tasarruf hesapları sunan bankalarla eşit olarak "sigortalı mevduat kurumları" haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre söz konusu açıklamalar, geçtiğimiz Aralık ayında ABD Kongresi'ne sunulan ve stablecoin operatörlerinin tam bankacılık lisansı almasını gerektiren bir yasa teklifini kapsayan İstikrar Yasası'nı yansıtıyor.

Böyle bir hamle, stablecoin ihraççılarının finansal denetiminde büyük bir artış getirecektir. Şimdiye kadar finansal sistemin dışında kalan stablecoin’ler 130 milyar dolarlık bir endüstriyi ifade ediyor. Tasarının yasalaşması halinde yoğun düzenleyici kurum denetlemelerine tabi olacak stablecoinler bunun karşılığında stres zamanlarında düzenleyicilerin acil durum likiditelerine erişim imkanı sağlayabilecekler. Sigortalı finans kurumlarındaki müşterilerin mevduatları da ABD hükümeti tarafından belirli bir dolar miktarıyla sınırlanırlar.

Düzenleyici kurum başkanlarının raporunda,"Stablecoinlerin hızlı büyümesi bu işin aciliyetini artırmaktadır. Harekete geçmemek, kullanıcılar, finansal sistem ve daha geniş ekonomi için yeterli koruma olmadan ödeme işlemleri için kullanılan stablecoinlerinin büyümesi riskini oluşturuyor" denildi.

Raporun diğer önerileri arasında kripto cüzdan sağlayıcıları üzerindeki federal gözetiminin artırılması ve stablecoin ihraççılarının ticari kuruluşlarla ilişkilerini sınırlanması gibi ibareler de yer aldı.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, ABD Kongresi'nin acilen harekete geçmemesi halinde grubun doğrudan harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. Bu acil hamleler arasında uygun bir tarafın stablecoinlerle ilgili risk yönetimi standartları oluşturmasına izin verecek belirli bir Finansal İstikrar Gözetim Konseyi ataması ihtimali de bulunuyor.

Bitcoin geliriyle 20 okul inşa edecek

 

Bankalar kripto paralara yenik düştü

 

Shiba Inu ve Dogecoin’de yükselişin tetikleyicileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)