BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarStablecoin’ler düzenleme desteğiyle yükselecek----

Stablecoin’ler düzenleme desteğiyle yükselecek

Stablecoin’ler düzenleme desteğiyle yükselecek
04 Ocak 2022 - 17:02 www.finansgundem.com

Stablecoin dostu politikalar, sektörün 2022’de rekor kırmasını sağlayabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Stablecoin’ler kripto paraların alışveriş için kullanılan bir alanını oluşturmaya başladı. 2022 yılı başlarken, bu kripto varlıkların önemi de artacak. Şirketler ve piyasa açısından stablecoin’lerin sağladığı faydalar oldukça açık ve bunlar son birkaç yılda güçlendi. Stablecoin’lerin sunduğu temel faydalardan bir tanesi, kripto varlıklarla ilişkilendirilen yüksek volatilitenin bu alanda azalması.

Forbes’un haberine göre yalnızca spekülatif bir yatırım aracı olmaktan çıkıp, bir alışveriş aracı olarak yaygın kullanıma erişebilmesi için kullanıcıların ve tüketicilerin, bu amaç için kullanılan takas aracının değerine güven duyması gerekiyor.

Stablecoin’lere yönelik ilgiyi ise bu varlıklarda gerçekleşen milyarlarca dolarlık işlem ortaya koyuyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla kurulan çalışma grubu, önde gelen ödeme şirketlerinin de kullanıcılarının stablecoin’ler ile ödeme almasına ve yapmasına imkan tanıdığına dikkat çekti. Başka bir deyişle bu değiş tokuş aracının fonksiyonelliği ve piyasa ilgisi kanıtlandı. Bu teknoloji bir ihtiyaca yanıt veriyor. Ancak bu alandaki politikaların belirsizliği ya da eksikliği stablecoin’lerin yaygın olarak benimsenmesinin ve kullanılmasının önünde bir engel teşkil ediyor.

Sektör olgunlaşmaya devam ederken, bu alandaki politikaların belirsizlik taşıması tehdit oluşturuyor. Elbette kripto paralara ilişkin düzenlemeler tek bir yazının kapsamından çok daha geniş.

Ancak burada stablecoin’lerle ilişkili faktörler dikkate alınıyor. 

Politikalar ile düzenlemelerin getirilmesi stablecoin’lerin benimsenmesini ve yaygınlaşmasını hızlandıracak. Aynı zamanda bu alanın gelişmesi ve olgunlaşması için uygun bir zemin hazırlayacak. Stablecoin’lerin kullanımının artması için stablecoin’lerin diğer kripto varlıklardan ayrı bir alan olduğunun altının çizilmesi gerekiyor. Kripto varlık alanı geçtiğimiz iki yılda oldukça yoğun ilgi görmüş olsa da stablecoin’lerin farkının anlaşılması oldukça önemli.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre düzenleyiciler kripto varlıklara yönelik yeni politikalar geliştirme çabası içerisinde olsa da stablecoin’ler genellikle bu tartışmaların perde arkasında kalıyor. Bu durum stablecoin’lerin değerinin görmezden gelinmesine neden oluyor. Stablecoin’ler bazı piyasa katılımcıları için sıkıcı bir seçenek gibi görünüyor olsa da, diğerleri için ilgi çekici bir kripto varlık.

Ancak stablecoin’lerin hızla büyümesine ve benimsenmesine rağmen bu kripto varlıkların değiş tokuş aracı olarak potansiyelini gerçekleştirebilmesi için yapılması gereken çok şey var. 2022 yılına başlarken stablecoin’lere yönelik düzenlemelerin ve politikaların geliştirilmesi de önem taşıyor.

İngiltere’nin fintek patlamasının ardındaki karanlık gerçek

 

Fintek rekabeti bankalara limit aşım ücretlerini bıraktırdı

 

Bitcoin 2022'nin ortasında 100 bin dolara yükselebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)