BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak----

Sri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak

Sri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak
31 Mayıs 2022 - 13:57 www.finansgundem.com

Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle savaşan Sri Lanka'da, devlet gelirlerinin artırılması için çeşitli kalemlerde vergi düzenlemelerine gidilecek.


Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe tarafından sunulan ve mevcut ekonomik krizden ciddi şekilde etkilenen devlet gelirlerini artırmak için çeşitli yasalarda değişiklikler yapma yönündeki öneri kabine tarafından onaylandı.

Yurt içinde tahsil edilen vergiler, KDV, telekomünikasyon, bahis ve kumar vergileri de dahil olmak üzere çeşitli kalemlerde düzenlemeler yapılacak.

Ne olmuştu?

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protesto gösterilerini yoğunlaştırmıştı. Ülkede 9 Mayıs'ta Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa 9 Mayıs'ta istifa etmişti. Başbakanın istifası nedeniyle kabine de otomatikman feshedilmişti. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa,12 Mayıs'ta Ranil Wickremesinghe'yi başbakan atamıştı. Wickremesinghe, ülkede daha önce 3 dönem başbakanlık yapmıştı.

8 ölü, 250 yaralı

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Sri Lankalılar halihazırda yakıt sıkıntısı, elektrik kesintileri ve artan gıda ile ulaşım fiyatları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Hindistan'dan Sri Lanka'ya 15 bin litre gaz yağı desteği

Hindistan'dan Sri Lanka’ya 40 bin ton akaryakıt desteği

Sri Lanka'da akaryakıta zam: Evden çalışmaya geçiliyor

Sri Lanka'da yakıt sıkıntısı nedeniyle okullar kapatıldı

Sri Lanka, temerrüde düştüğünü duyurdu

Sri Lanka'da elektrik kesintisi: Günlük 15 saati bulabilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)