BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka'da büyük elektrik kesintileri yaşanıyor----

Sri Lanka'da büyük elektrik kesintileri yaşanıyor

Sri Lanka'da büyük elektrik kesintileri yaşanıyor
09 Haziran 2022 - 10:46 www.finansgundem.com

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'nın ana enerji şirketi Ceylon Elektrik Kurulu (CEB) bünyesinde faaliyet gösteren 1100 mühendisten 900'ü greve gitti.

Malay Mail'in aktardığına göre grev yüzünden elektrik üretimi yapılan 8 hidroelektrik santralinin operasyonları dururken, 22 milyonluk ülkenin pek çok bölgesinde elektrik kesintileri yaşanıyor.

Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, elektriğin temel bir hizmet olduğunu söyleyerek CEB Mühendisler Sendikasının greve gitmesine tepki gösterdi.

Hükümetin enerji sektörüne dair mevzuatı değiştirmesine tepkililer

Sendika, hükümetin yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere enerji sektörüne dair mevzuatı değiştirmesine yönelik planlarına karşı çıkıyor. Yenilenebilir enerjiyi ülkenin elektrik sorunlarına potansiyel çözüm olarak değerlendiren hükümet, projelerin daha hızlı onaylanmasını ve uygulanmasını sağlamak için değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu savunuyor.

Sri Lanka'da neler yaşanıyor?

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protesto gösterilerini yoğunlaştırmıştı. Ülkede 9 Mayıs'ta Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa 9 Mayıs'ta istifa etmişti. Başbakan'ın istifası nedeniyle kabine de feshedilmişti. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, 12 Mayıs'ta Ranil Wickremesinghe'yi başbakan atamıştı. Wickremesinghe, ülkede daha önce 3 dönem başbakanlık yapmıştı.

8 kişi öldü, 250 kişi yaralandı

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti. Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetmiş, 250 kişi yaralanmıştı.

Sri Lankalılar halihazırda yakıt sıkıntısı, elektrik kesintileri ve artan gıda ile ulaşım fiyatları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Sri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak

Hindistan'dan Sri Lanka'ya 15 bin litre gaz yağı desteği

Hindistan'dan Sri Lanka’ya 40 bin ton akaryakıt desteği

Sri Lanka'da akaryakıta zam: Evden çalışmaya geçiliyor

Sri Lanka'da yakıt sıkıntısı nedeniyle okullar kapatıldı

Sri Lanka, temerrüde düştüğünü duyurdu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)