BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka yurt dışındaki vatandaşlarından para istedi----

Sri Lanka yurt dışındaki vatandaşlarından para istedi

Sri Lanka yurt dışındaki vatandaşlarından para istedi
14 Nisan 2022 - 12:02 www.finansgundem.com

Sri Lanka, yiyecek ve yakıt ödemelerine yardımcı olmaları için yurt dışındaki vatandaşlarından ülkeye para göndermelerini istedi.

Sri Lanka Merkez Bankası Başkanı Nandalal Weerasinghe, yurt dışındaki Sri Lankalıların "ülkenin bu kritik döneminde döviz bağışı yoluyla yardımlarına" ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Eastern Eye sitesinin aktardığına göre Weerasinghe, ABD, İngiltere ve Almanya'da bağışlar için banka hesapları açıldığını bildirdi. Açıklamada, bankaların "bu tür döviz transferlerinin yalnızca gıda, yakıt ve ilaç gibi temel ihtiyaç maddelerinin ithalatı için kullanılacağını garanti ettiği" belirtildi.

Protestocular Başbakan'la görüşmedi

Sri Lankalı protestocular Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın görüşme isteğini reddetti. ANI News'in haberine göre görüşme teklifini reddeden protestocular, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifa etmesi ve Rajapaksa ailesinin tüm üyelerinin hükümetten ayrılması yönündeki taleplerini yineledi. Başbakan, protestoculara dün görüşme teklifinde bulunmuştu.

Sri lanka temerrüde düşmüştü

Sri Lanka'nın 12 Nisan'da temerrüde düştüğü bildirilmişti. Hükümet, ekonomik krizin aşılması için IMF'nin yanı sıra Hindistan ve Çin'den destek arayışını sürdürüyor. Yakıt, gıda ve ilaç kıtlığının yaşandığı ülkede döviz rezervleri azalırken, hükümetin ekonomi politikaları protesto ediliyor.

Hükümet karşıtı gösteriler

Ülkedeki ekonomik krizi protesto eden göstericiler, elektrik kesintilerinin 13 saati bulmasının ardından 31 Mart'ta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın konutunun yakınlarında toplanmaya başlamıştı. "Diktatör Gota" şeklinde slogan atarak Rajapaksa'yı istifaya davet eden göstericilere, polis biber gazıyla müdahale etmişti.

24 polis memuru ve çok sayıda sivil yaralandı

Göstericiler ve polis arasında çıkan arbedede, 24 polis memuru ve çok sayıda sivil yaralanmış, 54 kişi gözaltına alınmıştı. Hükümet karşıtı protestoların önüne geçmek için önce başkent Kolombo'da, daha sonra Batı eyaletinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

1 Nisan'da OHAL ilan edildi

Gösterileri "terör eylemi" olarak nitelendiren ve yaşananlardan "aşırılıkçı güçleri" sorumlu tutan Rajapaksa, 1 Nisan'da olağanüstü hal ilan etmişti. Ülkede olası gösterilerin önüne geçmek için sosyal medya platformları engellenmişti.

Birleşmiş Milletler (BM), ekonomik krizin hükümet karşıtı protestolara yol açtığı ülkede, hükümetin, olağanüstü hal yetkilerini protestoları bastırmak için kullanmaması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)