BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka ekonomik krizle boğuşuyor----

Sri Lanka ekonomik krizle boğuşuyor

Sri Lanka ekonomik krizle boğuşuyor
28 Eylül 2022 - 10:34 www.finansgundem.com

Ekonomik kriz yüzünden kötü zamanlar geçiren Sri Lanka'da, öğrencilerin açlıktan bayıldığına dair videoların yayınlanması ülke genelinde tartışma yarattı.

Sri Lanka Kamu Yönetimi Bakanlığı'ndan gelen yeni bir yönetmelik değişikliğiyle, 1.5 milyon kamu görevlisinin medyaya konuşma yasağı genişletildi. Bu kapsamda kamu görevlilerinin sosyal medya paylaşımlarında görüşlerini ifade etmesi de yasaklandı.

Yönetmelikte, "Kamu görevlilerinin sosyal medyada görüşlerini ifade etmesi, disiplin cezasına yol açan bir suç teşkil etmektedir" ifadesi yer aldı.

Sosyal medya yasağına ilişkin yönetmelik değişikliği, bazı öğrencilerin açlıktan okulda bayıldıklarına dair sağlık yetkilileri ve öğretmenlerin yaptığı paylaşımların ardından geldi.

22 milyon nüfuslu Sri Lanka, hükümetin birçok temel ihtiyaç malzemesini ithal etmek için ihtiyaç duyduğu dolar rezervlerinin tükendiği 2021'den bu yana tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya.

Ekonomik krizin tetiklediği gıda krizi ve resmi rakamların çok üzerinde olan enflasyon rakamları geçtiğimiz temmuz ayında cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın görevden alınmasıyla sonuçlanan protestoları tetiklemişti.

Sağlık Bakanı Keheliya Rambukwella, okullardaki öğrencilerin yetersiz beslendikleri yönündeki iddiaları reddederek, 'siyasi güdümlü' olduğunu iddia ettiği kamu çalışanlarını durumu abartmakla suçladı.

Dünya Gıda Programı'nın son raporunda ise Sri Lanka nüfusunun üçte birine tekabül eden 6 milyon kişinin gıda güvenliğine sahip olmadığı ve insani yardıma ihtiyaç duyduğu belirtilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)