BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSputnik V aşısının burun spreyi çıkıyor----

Sputnik V aşısının burun spreyi çıkıyor

Sputnik V aşısının burun spreyi çıkıyor
23 Ocak 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Rusya’da geliştirilen Sputnik V korona virüs aşısının burun spreyi şeklindeki versiyonunun klinik denemelerinin gelecek hafta başlayacağı belirtildi.

Sputnik V aşısının geliştiricisi Gamaleya Enstitüsü’nün Direktörü Aleksandr Gintsburg, burun spreyi şeklinde geliştirdikleri Sputnik V aşısının gönüllüler üstündeki klinik denemelerinin gelecek haftanın hemen başında başlayacağını kaydetti. Gintsburg, denemelerin ilk iki fazının üç ay süreceğini de ekledi.

ERKENDEN HALKA SUNULABİLİR

Gamaleya Enstitüsü Direktörü, denemelerin birinci ve ikinci fazında aşının güvenli ve etkili olduğuna inanırlarsa, aşı için acil kullanım izni alabileceklerini ve aşının erkenden halkın kullanımına sunulabileceğini belirtti.

Gintsburg, burun spreyi formundaki aşının Omikron varyantının yayılımının önüne geçilmesine yardımcı olacağını da söyledi.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının burun spreyi versiyonunun klinik denemelerinin başlatılmasına ekim ayında onay vermişti. Rusya hükümeti aşının birinci ve ikinci faz denemeleri için bütçeden 187.8 milyon ruble (2.5 milyon dolar) ayırdı.

ETKİ ORANI YÜZDE 97'NİN ÜZERİNDE

Sputnik V aşısı, viral vektör ismi verilen yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, koronavirüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında, korona virüs ile savaşabilmesini sağlıyor. Etki oranı yüzde 97.6 olarak ölçülen Sputnik V aşısının koronavirüse karşı sağladığı kanıtlanmış yüksek koruma, İngiliz The Lancet dahil pek çok bilimsel yayında belgelenmiş durumda.

Omikron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

ABD'de Omikron tehtidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)