BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSprott: Altının yükselişi önceki rallilerden oldukça farklı----

Sprott: Altının yükselişi önceki rallilerden oldukça farklı

Sprott: Altının yükselişi önceki rallilerden oldukça farklı
23 Ekim 2019 - 12:08 www.finansgundem.com

Altında yükseliş bekleyen fon yöneticisi Sprott, para politikasının yolun sonuna gelmesi ve yatırımcıların artık altını gereksiz bir varlık olarak görmemesini" işaret ederek, yükselişin önceki rallilerden farklı olduğunu belirtti

Sprott Inc.'ten Peter Grosskopf'a göre altın için durum bu kez farklı: Para politikası yolun sonuna gelirken Fed ekonomiyi canlandıramıyor. Diğer yerlerde negatif faizler beklenen etkiyi yaratmıyor ve yatırımcılar altını artık gereksiz bir varlık olarak görmüyor.

Değerli metallere odaklanan fon yöneticisi Sprott'un CEO'su Grosskopf, yaptığı açıklamada “Altının 2019 performansı, piyasasının artık küçük olmaması ve uç bir varlık olarak görülmemesi nedeniyle önceki rallilerden oldukça farklı.” dedi.

Grosskopf, para politikasının etkisiz olma noktasına ulaştığını belirtti. Notta, fiyat tahminleri yer almadı.

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirmesi ve diğer merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için negatif faizler de dahil daha gevşek para politikaları benimsemelerinin ardından artan güvenli varlık talebiyle Eylül ayında altı yılın zirvesine ulaşmıştı.

O zamandan beri altın yükselişini sürdüremezken altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı rekora yükseldi. Fed politika yapıcıları gelecek hafta bir araya gelerek para politikasında bir sonraki adıma karar verecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)