BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSporda FETO operasyonu!----

Sporda FETO operasyonu!

Sporda FETO operasyonu!
04 Eylül 2016 - 16:32 www.finansgundem.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden 113, Spor Bakanlığı'ndan 69 ve Spor Genel Müdürlüğü'nden ise 138 kişi olmak üzere toplam 320 kişinin bakanlıkla ilişkileri kesildi.

"672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kurumlarından ihraç edilen ve en çok dikkat çekenler ise Spor bakanlığı Müşaviri, Spor Genel Müdürlüğü Müfettişi, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü ve spor genel müdürlüğü müfettişlerinin olması.

3 Spor Bakanlığı müşaviri, 5 Spor Genel Müdürlüğü müfettişi, Sakarya ve Ankara'dan 2 İlçe spor müdürü ve 1 kişi de Spor Federasyonu genel sekreteri görevlerinden uzaklaştırıldı. Resmi gazetede yayınlanarak ilişkileri kesilenlerin sadece Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu'ndan olması dikkat çekti.

MÜFETTİŞLERİN CEZA VERDİĞİ İSİMLER DAVA AÇACAK
Dikkat çeken bir diğer konu ise, hazırladıkları raporlarla birçok Federasyon Başkanının ve yöneticisinin ceza almasını sağlayan 5 müfettişin görevden alınması. Spor Genel Müdürlüğü müfettiş kadrosunda yer alan ve bugüne kadar birçok isme sportif ceza verdiren müfettişler; Salman Malkoç, Kenan Utuş, Gökmen Güven, Ayhan Çalışkan ve İbrahim Buran'ın görevinden alınması yeni bir tartışma başlatacak gibi gözüküyor.
FETÖ terör örgütü bağlantısı nedeniyle görevlerinden ihraç edilen bu müfettişlerin ceza verdiği isimlerin, mağdur durumda oldukları ve haksız yere cezalandırıldıkları gerekçesi ile dava açacakları öğrenildi.

SPOR BAKANLIĞI, FEDERASYONLARDAN TÜM BİLGİLERİ İSTEDİ
Öte yandan Spor Bakanlığı tüm federasyonlardan yönetici ve çalışanların bilgilerini istedi. Çalışanlar ve Yönetim kurullarında görev yapanların , TC numaraları, açık adresleri, ev ve cep telefon numaraları istendi.

RESMİ YAZIYA GÖRE FEDERASYONLARDA 1 İSİM VAR
58 federasyondan görevden alındığı bildirilen kişilerden listede sadece 1 genel sekreter yer aldı. 15 Kişiden oluşan federasyonların yönetimi ve 5 ayrı kurullarında ise toplam 25 kişi görev yapıyor. Bu sayılar toplandığında ise 58 federasyon yönetimi 870 kişi, 5 ayrı kurullarda ise 1450 ve toplamda 2320 kişi görev yapmış oluyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)