BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporSporculardan alınacak vergide muafiyet rötuşu----

Sporculardan alınacak vergide muafiyet rötuşu

Sporculardan alınacak vergide muafiyet rötuşu
30 Ekim 2019 - 09:04 www.finansgundem.com

Sporculardan alınan vergiyi yüzde 5 artıran düzenlemeden mevcut sözleşmeler muaf tutulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclise sunulan yeni vergi tasarısında önemli değişiklikler öngörülüyor. 45 maddelik teklifte futbolcuların gelirlerine uygulanan vergi oranlarında da değişikliğe gidiliyor.

KULÜPLERİN TALEBİ ETKİLİ

Söz konusu vergi paketi hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da da gündeme geldi. Düzenlemede üst liglerdeki futbolculara uygulanan verginin yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarılmasını öngörüldüğü ancak vergi oranları artan sporcuların sözleşmeleri gereği bu ücretleri spor kulüplerine yansıtabileceği vurgulandı. Bunun da başta futbol kulüpleri olmak üzere spor kulüplerine ödeme zorluğu getirebileceği ifade edilerek kulüplerin mevcut sözleşmelerin kapsam dışında tutulması talebinde bulunduğu belirtildi.

SÖZLEŞME YENİLENDİĞİNDE YENİ ORAN

MYK’da yapılan görüşmelerde talebe sıcak yaklaşıldı. Teklifin sadece yeni yapılacak sözleşmeleri içermesi, mevcut sözleşmelerde eski vergi oranının geçerli kalması konusunda bir değişiklik için hazırlık yapıldı. Şu an sözleşmesi olan bir futbolcu, sözleşmesini yenilediğinde ise yeni vergi oranına tabi olacak. Meclisin bütçe maratonu öncesinde gündeme alınması beklenen görüşmeler sırasında bu değişikliklerin önergelerle hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu şekilde futbol kulüplerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek. (Yenişafak)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)