BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P'nin Türkiye'nin kararı ne olur?----

S&P'nin Türkiye'nin kararı ne olur?

S&P'nin Türkiye'nin kararı ne olur?
15 Ekim 2021 - 11:00 www.finansgundem.com

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Foreks'in 10 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P’nin planlanmış değerlendirmesinde bir değişiklik yapmayarak Türkiye'nin 'Durağan' olan görünümü ile 'B+' olan kredi notunu sabit tutması bekleniyor. 

Ankete katılım sağlayan 10 ekonomistin 9'u S&P'nin Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde değişiklik yapmayacağını öngördü.

Ekonomistlerden 1'i 'Durağan' görünümün 'Negatif'e indirileceği, ancak 'B+' kredi notunun korunacağı tahmininde bulundu.

Standard and Poor's, 23 Şubat 2018 tarihinde Türkiye'nin 'BB' notu ile 'Negatif' görünümünü korurken, 1 Mayıs 2018'de kredi notunu 'BB-'ye indirerek, görünümü 'Durağan' olarak değiştirmişti. S&P, en son 17 Ağustos 2018 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu 'B+'ya düşürmüş,  görünümünü ise 'Durağan' olarak korumuştu.

S&P'nin 2021 takviminde 22 Ekim Cuma günü Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. Standard and Poors, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. S&P'nin raporu açıklanması durumunda, değerlendirmenin Cuma günü TSİ 23.00-23.30 aralığında gelmesi bekleniyor.

Dolarda izlenecek kritik seviyeler

Piyasada enflasyon beklentisi yüzde 17.63'e yükseldi

TCMB’den beklenti yükseldi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan15 Ekim 2021 12:51

    türkiyenin notu mevcut durumda çok yüksek.yatırım yapılamaz ve riskli kategoriye alsalar mükemmel ötesi olur.bu konuda dost kuruluş standart & poors'a güveniyoruz.

  • osmanlı torunu15 Ekim 2021 11:10

    bence türkiyenin notunu artırsınlar artık:)