BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSPK'dan 'E-Genel Kurul' duyurusu----

SPK'dan 'E-Genel Kurul' duyurusu

SPK'dan 'E-Genel Kurul' duyurusu
21 Şubat 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

SPK, E-Genel Kurul Sistemi'nin MKK tarafından sağlanan ortam üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti

SPK, borsaya kote şirketlerin e-genel kurullarının MKK tarafından sağlanan elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) yürürlüğe girmesi sonrasında payları borsaya kote şirketlerin e-genel kurullarının Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) tarafından sağlanan elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.
SPK, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Elektronik Genel Kurul Sistemi'nin uygulanmasına ilişkin duyuru yayımladı.
Duyuruda 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) yürürlüğe girmesi sonrasında MKK tarafından payları kayden izlenen ortaklıkların elektronik genel kurul yapmalarına ilişkin olarak, payları borsaya kote şirketler (Ulusal Pazar ve Kurumsal Ürünler Pazarı) için fiziki genel kurul yanında zorunlu olan elektronik genel kurul uygulamasına devam edilmesi gerektiği belirtildi.
Ayrıca SPK'nın 30. maddesi kapsamında payları borsaya kote şirketlerin elektronik genel kurullarının MKK tarafından sağlanan elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğinin ifade edildiği duyuruda, ''28.08.2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 'Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik'inin Geçici 1. maddesinin birinci fıkrasında yer alan hüküm kapsamında; konuya ilişkin esas sözleşme değişikliklerinin ilk genel kurulda yapılacak olması, hak sahiplerinin genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılmaları için gerekli olan sistemin kurulması ve hak sahiplerine elektronik ortamda katılma imkanının sağlanması zorunluluğunu ortadan kaldırmayacaktır'' denildi.
Payları MKK'da kayden izlenen borsa kotunda bulunmayan diğer şirketlerin İMKB İkinci Ulusal Pazarı, Serbest İşlem Platformu, Gözaltı Pazarı, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem gören şirketler için ise bu aşamada elektronik genel kurul zorunluluğu bulunmadığı ifade edilen duyuruda, isteğe bağlı olarak elektronik genel kurul yapmak isteyen şirketlerin MKK sistemi aracılığı ile MKK ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili düzenlenmelerine ve duyurularına uymak suretiyle genel kurullarını elektronik ortamda yapabilecekleri de kaydedildi.
AA
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)