BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK yasasında 'söylenti' değişikliği----

SPK yasasında 'söylenti' değişikliği

SPK yasasında 'söylenti' değişikliği
20 Ocak 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası yasasında değişiklik yapıldı artık söylenti yayan ve bundan menfaat sağlayan kişilerin cezası hafifleyecek

Sermaye Piyasası yasasında yapılacak değişiklikle söylenti yayan ancak kendisine veya başkasına doğrudan ya da dolaylı menfaat sağlamayanlar hapis cezasından kurtulacak. Geçen yıl ekimde TBMM’ye sunulan Bankacılık Yasası’nda değişiklik yapan tasarı Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda yarın ele alınacak.

Tasarıyla 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinde değişiklik yapılıyor. Mevcut yasada, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, araçların fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek için yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasına ilişkin hüküm var.

Tasarının 46. maddesiyle yanlış ve yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapanlarla ilgili olarak, “bu suretle kendisine veya bir başkasına doğrudan yahut dolaylı bir menfaat sağlayanlar” ifadesi ekleniyor. Bu durumda herhangi bir menfaat sağlamayanların ceza almasının sözkonusu olmayacağı tartışması başladı. Bu değişikliğin Bank Asya haberleri ile ilgili yapılan haberler nedeniyle gündeme geldiği iddia ediliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)