BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSPK tasarısı yeniden Meclis'te----

SPK tasarısı yeniden Meclis'te

SPK tasarısı yeniden Meclis'te
02 Aralık 2012 - 12:39 www.finansgundem.com

Geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen SPK yeni Yasa Tasarısı bu hafta Genel Kurul'un ilk görüşeceği düzenleme olacak

Meclis Genel Kurulu, haftaya Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı ile başlayacak. Tasarı sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması için sermaye piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesini amaçlıyor.
Sermaye piyasası araçları, bu araçların ihracı, ihraççılar, halka arz edenler, sermaye piyasası faaliyetleri, sermaye piyasası kurumları, borsalar ile sermaye piyasası araçlarının işlem gördüğü diğer teşkilatlanmış piyasalar, piyasa işleticileri, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, merkezi takas kuruluşları, merkezi saklama kuruluşları, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Sermaye Piyasası Kurulu bu Kanun hükümlerine tabi olacak. Halka açık olmayan anonim ortaklıkların halka arz edilmeyen pay ihraçları, bu Kanun kapsamı dışında kalacak.
Sermaye piyasası araçlarının halka arz edilebilmesi veya borsada işlem görebilmesi için izahname hazırlanması ve hazırlanan bu izahnamenin Kurulca onaylanması zorunlu olacak.
Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta "anadilde savunma" ve evli hükümlülerin en geç üç ayda bir kez olmak üzere, üç saatten yirmidört saate kadar eşleri ile görüşmesini öngören tasarı görüşülecek. Tasarı yasalaşırsa sanık; iddianamenin okunması ve esas hakkında mütalaanın verilmesi üzerine sözlü savunmasını "kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde" yapabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)