BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSPK Takasbank'a yeni alanlar açtı----

SPK Takasbank'a yeni alanlar açtı

SPK Takasbank'a yeni alanlar açtı
18 Temmuz 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

Takasbank'ın hizmet vereceği piyasalarla ilgili yeni düzenleme yönetmeliği yayımlandı

Takas hizmetine ilişkin esasları belirleyen İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) yönetmeliği yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yönetmeliği Takasbank'ın merkezi takas kuruluşu olarak verdiği takas hizmetine ilişkin üyelik, teminat, takas,temerrüt, disiplin, gelir ve diğer konulara ilişkin esasları kapsıyor. Buna göre, Takasbank'ın takas hizmeti vereceği piyasalar SPK izniyle belirlenecek. SPK, borsalar ve teşkilatlanmış diğer pazar yerleri dışında gerçekleştirilen sermaye piyasası araçları ile ilgili işlemlerin takasının Takasbank nezdinde yerine getirilmesini zorunlu tutabilecek.
SPK tarafından Takasbank'ın takas hizmeti sunmak üzere yetkilendirildiği piyasalarda SPK tarafından getirilen istisnalar hariç yapılan bütün işlemlerin takasının Takasbank nezdinde yapılması zorunlu olacak.
Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, Takasbank tarafından mevcut durumda hizmet verilen borsa ve piyasalarla imzalanmış sözleşmeler veya takas hizmeti verilmesine ilişkin olarak başka bir şekilde kurulmuş olan hukuki ilişkiler, gerek görülmesi halinde genel yönetmeliğe ve bu yönetmeliğe uyum sağlanması amacıyla 6 ay içinde yenilenecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)