BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK iki tebliğ yayımladı----

SPK iki tebliğ yayımladı

SPK iki tebliğ yayımladı
30 Aralık 2013 - 22:46 www.finansgundem.com

​Sermaye Piyasası Kurulu Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında iki tebliğ yayımladı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Yatırım Fonlarına Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Esaslar Tebliği ile Ortaklıkların Kanun Kapsamından Çıkarılması ve Paylarının Borsada İşlem Görmesi Zorunluluğuna İlişkin Esaslar Tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. 

Bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan SPK'nın Yatırım Fonlarına Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Esaslar Tebliği yarından itibaren yürürlüğe girecek. 

SPK'nın yatırım fonları tarafından düzenlenecek finansal raporlar ile bunların hazırlanmasına ve ilgililere sunulmasına ilişkin ilke, usul ve esasları belirlemek için hazırladığı Tebliğ ile, finansal raporların hazırlanmasında esas alınacak standartlar, yükümlülükler ve finansal raporlarda sorumluluk beyanlarına ilişkin düzenlemeler gerçekleştirildi. 

Tebliğ ile ayrıca, yatırım fonlarının hazırlaması gereken raporlar, fiyat raporlarına ilişkin portföy değerleme esasları ve raporların kamuya açıklanması ile ilgili usul ve yükümlülükler düzenlenirken, şemsiye fonları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarına ilişkin özel hükümler de belirlendi.   

Ortaklıkların Kanun Kapsamından Çıkarılması ve Paylarının Borsada İşlem Görmesi Zorunluluğuna İlişkin Esaslar Tebliği   

SPK'nın Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan bir diğer tebliği olan Ortaklıkların Kanun Kapsamından Çıkarılması ve Paylarının Borsada İşlem Görmesi Zorunluluğuna İlişkin Esaslar Tebliği bugün itibariyle yürürlüğe girdi. 

Ortaklıkların 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılması ile paylarının borsada işlem görmesi zorunluluğuna ilişkin esasları düzenlemek için hazırladığı tebliğ hükümleri payları borsada işlem gören ortaklıklar için uygulanmayacak. 

Tebliğ ile kanun kapsamından çıkarılma ile ilgili genel hükümler belirlenirken, Borsada işlem görme zorunluluğu ile ilgili düzenlemeler de gerçekleştirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)