BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSpine Towers önünde Soma eylemi----

Spine Towers önünde Soma eylemi

Spine Towers önünde Soma eylemi
19 Mayıs 2014 - 19:49 www.finansgundem.com

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek amacıyla toplanan yaklaşık 500 kişi, Spine Towers önünde eylem yaptı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek amacıyla toplanan yaklaşık 500 kişi, Maslak'taki Soma Holding'e ait Spine Towers önünde eylem yaptı. 

İstanbul Kent Savunması ve Leventte Soma Nöbeti'ne üye yaklaşık 500 kişi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle eylem yaptı. Maslak'taki Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önünde toplanan kalabalık, TEM Maslak bağlantı yolu Büyükdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Grubun sloganlar atarak Soma Holding'e ait Spine Towers'a doğru yürümesi nedeniyle cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler korno çalarak eylemcilere destek verirken, bazıları da trafiğin akmasına tepki gösterdi. Bir süre sonra Spine Towers'ın önüne gelen grup, burada sloganlar atmaya devam etti. Yürüyüş esnasında inşaat halinde olan binadaki bir işçi de cep telefonuyla eylemcileri görüntüledi.

İstanbul Kent Savunması ve Levent Soma Nöbeti adına konuşan bir eylemci, "Bu ülke, bu şehir bir haftadır hepimizin gözlerinin önünde yapılan bir katliamın ateşiyle aydınlanıyor. Bin bir türlü şiddetle, yalanla, tehditle, tekmeyle, tokatla, göstermelik soruşturma ve tutuklamalarla gerçeklerin üstünü kapatmaya halkı yıldırmaya çalışsanız da boşuna. Uyandık ayaktayız, hesap soruyoruz. Ege'nin yoksul tütün köylüsünün, Soma'da katledilen yüzlerce maden işçisinin, İstanbul'un taşeron inşaat işçilerinin kanıyla yaptığınız bu binanın önünde bir kez daha söz veriyoruz. Gittiğiniz bu plazalarda yaşayamayacaksınız. Bu katliamın hesabını mutlaka vereceksiniz" dedi.

Eylemci konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"En ucuz dairenin fiyatının 1 buçuk milyon dolar olduğu Spine Tower isimli bu kibirli bina, Soma'da yüzlerce maden işçisinin katledilmesine neden olan kanlı suç ortaklığının anıtıdır. Sadece 4 dairesiyle yüzlerce maden işçisini kurtaracak 20 yaşam odasının yapılabileceği bu bina, hepimize kader diye dayattığınız güvencesiz yaşam koşullarının tapınağıdır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre sloganlar atan gruptan bir kişi, bina önüne boya dökerek kutusunu bina önünde bekleyen çevik kuvvet polisine fırlattı. Ardından bazı eylemciler de polise yumurta, taş ve kum attı. Polis gruba herhangi bir müdahalede bulunmazken, açıklama sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)