BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkS&P'den Türk bankaları için kritik görüş----

S&P'den Türk bankaları için kritik görüş

S&P'den Türk bankaları için kritik görüş
29 Temmuz 2020 - 16:13 www.finansgundem.com

S&P: Türk bankalarındaki kredi büyümesinin öngörülenden daha fazla dengesizliğe yol açacağına inanmıyoruz

Türk bankalarının yeni kredilerinin, yıl başından bu yana yüzde 24 arttığını ve sürekli şekilde artmaya devam ettiğini belirten S&P, kredilerdeki bu artışın Türk bankacılık sistemi içinde öngörülenden daha büyük kredi dengesizlikleri oluşmasına yol açacağına inanmadıklarını bildirdi.

Bu beklentiye neden olarak, kredilerde büyümeye kamu bankaları kredilerindeki yüzde 32 artışın yol açmasını gösteren S&P Global, bu büyümenin yetkililerin Kovid-19'a bir politika yanıtı verme çabalarından kaynaklandığını da vurguladı.

"Tahminimizi revize ediyoruz ve şimdi yurt içi kredilerde büyümenin 2020 yılının tamamı için yüzde 30 civarında olacağını tahmin ediyoruz" değerlendirmesini yapan S&P Global, özel sektör kaldıraç oranının gelecek birkaç yılda GSYH'nın yüzde 83-86'sı seviyesinde kalmaya devam etmesinin beklendiğini de ifade etti.

2020 ve 2021'de kredi zararlarının 2018-2019'daki 270 baz puandan ortalamada 320-330 baz puana artmasını beklediklerini ifade eden S&P Global, "Varlık kalitesinde kötüleşmenin, kredi sınıflandırmaya yönelik tedbirlerin kaldırılacağını 2020 sononundan sonra, ancak 2021'de görünür hale gelmesi büyük olasılık" dedi.

Temel senaryolarında Türk ekonomisini bu yıl yüzde 3,3 daralmasını ve gelecek yıl yüzde 4,5 büyümesini beklediklerini hatırlatan S&P, ancak bunalımlı ekonomik ortamın öngörülenden daha uzun sürmesi halinde tahminleri için ciddi riskler gördüklerini de vurguladı.

BDDK'den iki bankaya Aktif Rasyosu cezası

FED’in bir sonraki adımı ne olacak?

Bankalar yarın açık olacak mı?

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini 1.5 puan artırdı

TCMB: Enflasyondaki riskler yukarı yönlü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)