BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkS&P'den Türk bankaları için iyi haber----

S&P'den Türk bankaları için iyi haber

S&P'den Türk bankaları için iyi haber
19 Kasım 2014 - 10:59 www.finansgundem.com

S&P, gelişmekte olan bankacılık sistemleri içinde Türk bankalarının yavaş yavaş istikrar kazandığını belirtti

Standard and Poor's tarafından yayınlanan raporda gelişmekte olan piyasa bankaları ele alındı ve en kırılgan bankalar olarak Rus bankaları gösterildi. Kurum Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye'de ise bankaların yavaşça istikrara kavuştuğunu dile getirdi.
 
S&P'nin raporunda şöyle denildi: "Gelişmekte olan ülkeler içinde önde gelen 7 bankacılık sistemi arasında en kırılgan olanı Rusya'nın bankacılık sistemi olarak görünüyor.

Bu raporda gelişen piyasaların en büyük 7 tanesinde bankacılık sistemlerinin bölgesel ekonomik performansa bağlı olarak izlediği rota karşılaştırılıyor.

Rusya bankaları halen Batılı güçler tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle yaşadıkları operasyonel zorluklar ve yavaşlayan ekonomik büyüme nedeniyle en kırılgan bankalar olarak görünüyor. Ukrayna konusunda devam eden kriz, Rusya'nın orta vadeli görünümünü bozdu ve güveni düşürerek ülke risklerini yükseltti ve teknolojik gelişmeye
zarar verdi.

Batının yaptırımları nedeniyle Rusya'nın bankacılık sektörünün en az yarısı direk olarak etkilendi ve ABD ve Avrupa piyasalarına erişimini yitirdi. "

Raporda Çin ve Hindistan Bankalarının görece olarak daha yüksek ekonomik büyüme oranında fayda sağlayacağı ama varlık kalitesinin risk oluşturmaya devam edeceği ifade edildi. Brezilya, Güney Afrika ve Türk bankaları için "yavaşça istikrar kazanıyor" ifadeleri
kullanılırken, Meksika bankalarının ekonomik reformların büyümeyi desteklemesine bağlı olarak istikrar kazanabileceği dile getirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)