BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'den özür mü diledi?----

S&P Türkiye'den özür mü diledi?

S&P Türkiye'den özür mü diledi?
07 Kasım 2016 - 12:00 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi görünümü yükseltmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi görünümü yükseltmesine ilişkin, "Esasında bu not yükseltme daha çok kendi hatalarını düzeltme ve kendi adına özür dileme mekanizması diye düşünüyorum." dedi.

Bakan Tüfenkci, Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi görünümünü "negatiften" "durağan"a yükseltmesi ve "BB" seviyesindeki kredi notunu teyit etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ile Standard & Poor's gibi kurumları çok da ciddiye almadıklarını belirten Tüfenkci, Türkiye'nin derecelerini düşürürken ciddiye almadıkları gibi çıkarırken de derecelendirme kuruluşlarını pek önemsemediklerini söyledi.

"Riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz"

S&P'nin Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesinin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayan Tüfenkci, "Bizim yatırım yapılabilirlik oranımız baktığımızda, bu seviyelerin çok üzerinde. Birçok Avrupa ülkesinden, birçok gelişmekte olan ülkeden bizim yatırım yapılabilme seviyemizin çok daha yukarıda olduğunu, riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz." diye konuştu.

Derecelendirme kuruluşlarının, siyasi mülahazalarla hareket ettiklerinden bir takım aceleci değerlendirmelerde bulunabildiklerini ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Standard & Poor's'un darbe girişiminin hemen ardından bir not düşürmesi, ne kadar gerçekçiydi? Gerçekçi değildi. Hiçbir veriye ve analize dayanmıyordu. Bugün kendi değerlendirmelerinin ne kadar boş olduğunu gördüler. Esasında bu not yükseltme daha çok kendi hatalarını düzeltme ve kendi adına özür dileme mekanizması diye düşünüyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)