BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Rusya için büyüme tahminini aşağı çekti----

S&P Rusya için büyüme tahminini aşağı çekti

S&P Rusya için büyüme tahminini aşağı çekti
25 Şubat 2016 - 17:47 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Rusya'nın 2016 ve 2017 yılları için büyüme tahminlerini düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Rusya ekonomisi için büyüme tahminlerini düşürerek, ülkenin bu yıl resesyonda ikinci yılını geçireceği öngörüsünde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya’nın bu yıl için ekonomik büyüme tahminin yüzde 0,3'ten yüzde -1,3'e, gelecek yıl için ise yüzde 1,8'den yüzde 1,0'e düşürüldüğü ifade edildi.

Rusya ekonomisinin geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 oranında daraldığı hatırlatılan S&P açıklamasında, ülkenin bu yıl da daralarak resesyonda ikinci yılını geçireceği vurgulandı.

S&P açıklamasında, “Rusya için güncellediğimiz makro ekonomik görünüm, emtia fiyatlarındaki dikkate değer aşağı yönlü revizyonumuzu yansıtmaktadır. 2015 yılının eylül ayında brent petrol fiyatları için 55 dolar olan öngörümüzün artık ortalama 40 dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada S&P’nin brent petrol fiyatında 2017 yılı için daha önce öngördüğü 65 dolar seviyesinin ise 45 dolar olarak revize edildiği belirtildi.

Rusya’da azalan iç taleple birlikte ithalatın da önümüzdeki dönemde azalmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, küresel talebin düşük olması sebebiyle Rusya’nın ihracat seviyesinde de gevşemenin görülebileceği kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)