BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivS&P otomotiv devlerini uyardı: Winter is coming!----

S&P otomotiv devlerini uyardı: Winter is coming!

S&P otomotiv devlerini uyardı: Winter is coming!
17 Ekim 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

“Kış Geliyor” başlıklı S&P raporuna göre, Kovid-19 salgınının ardından Ukrayna'daki savaş, özellikle yarı iletkenler konusunda otomotiv tedarik hatlarını gerdi.


S&P Global Mobility’ye göre enflasyon, tedarik zinciri sorunları ve enerji krizi otomobil üretime sekte vuruyor. Piyasa veri sağlayıcısı, “Winter is Coming” başlığıyla hazırladığı raporunda şirketleri kış döneminde kapanmakla karşı kalabilecekleri konusunda uyardı.

S&P Global Mobility Avrupa Birliği'ndeki enerji fiyatları hızla yükselirken, sert bir kışın otomotiv sektörünün bazı bölümlerinde üretimi durdurabileceğini belirtti.

“Sektör önümüzdeki aylarda enerji maliyetlerinden büyük baskıyla karşı karşıya kalabilir” ifadesinin yer aldığı rapora göre 2022'nin dördüncü çeyreğinden 2023'e kadar, Avrupa merkezli otomobil üretim tesislerinden üç aylık üretimin 4 ila 4,5 milyon adet arasında olacağı tahmin ediliyor. Ancak potansiyel fayda kısıtlamaları ile bu çıktı çeyrekte 2,75 milyon birime kadar düşebilir.

Araştırmacı, bölgenin otomobil üreticileri ve tedarikçileri için zorunlu enerji tayınını gerekçe göstererek Kasım'dan ilkbahara kadar önemli tedarik zinciri kesintileri öngördü.

Raporda "Bayi galerilerinde zaten düşük araç stoklarıyla mücadele eden bir endüstri için, ek bir kriz küresel ölçekte yetersiz kalabilir" ifadeleri yer aldı.

S&P Global Mobility malzeme ve hafif ağırlık ana analisti Edwin Pope, "Tedarik zincirine bakarsanız - özellikle presleme, kaynaklama veya ekstrüzyon yoluyla oluşan herhangi bir metalik yapının olduğu yerlerde - muazzam miktarda enerji söz konusudur. Bu şirketlerdeki toplam enerji kullanımı, bugün araç montajında gördüğümüzün bir buçuk katına kadar çıkabilir. Anekdot olarak, bu üretim kapasitesinin bir kısmının, şirketlerin dükkanlarını kapatacak kadar ekonomik olmaktan çıktığını duyuyoruz” dedi.

Otomotiv üretimi 9 ayda yüzde 4 arttı

 

Rusya otomotiv devini kamulaştırıyor: 1 euroluk sembolik ödeme!

 

Sakarya'da ihracatın yıldızı otomotiv

 

En çok satan otomobil markaları

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)