BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P 500'de bir ayın en sert düşüşü----

S&P 500'de bir ayın en sert düşüşü

S&P 500'de bir ayın en sert düşüşü
09 Kasım 2015 - 21:43 www.finansgundem.com

ABD borsaları 6 haftalık yükseliş serisinin ardından düşüşte

Fed'in Aralık ayında faizleri arttıracağı beklentisiyle S&P 500 Endeksi bir ayın en hızlı düşüşünü kaydetti. 

Endeks New York saatiyle 1:13'te yüzde 1.3 düşüşüşle 2,072.52 puan olarak Ekim'den bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi de yüzde 1.2 düşerek 17,694.04 puan oldu.  S&P 500 Endeksi geçen hafta iyi gelen istihdam verisine ve Fed'den bu yıl faiz artış beklentisinin yüzde 70'e yükselmesine rağmen yüzde 1 değer kazandı. 

Boston Private Wealth stratejisti Robert Pavlik Aralık'ta bir faiz artışıyla karşı karşıya kalınacağı endişesi oluştuğunu belirtti ve "25 baz puanlık bir Faiz artış beklentisi değil, sonrasında ne olacağına dair beklenti piyasalarda düşüşe neden oluyor" dedi. 

Bugün Boston Fed Başkanı Eric Rosengren yaptığı açıklamada cesaret verici ekonomik verilerle bazı yatırımcıların risk aldıklarına ilişkin işaretlerin görülmesinin merkez bankasının faizi gelecek ay artırmayı düşünmesini uygun hale getirdiğini belirtti. 

ABD'deki ekonomik veriler 2015'in büyük bir kısmında hayal kırıklığı yaratmasının ardından iyileşme kaydediyor. Bu hafta açıklanacak olan perakende satışlar ve tüketici güveni verilerinin Fed'in 16 Aralık'taki toplantısından önce ekonominin sağlığına dair ipuçları vermesi bekleniyor.  

Faiz artış beklentilerinin dışında çeyrek dönem karları da sona yaklaşıyor. S&P 500'deki şirketlerin yaklaşık yüzde 74'ü beklentilerden iyi kar rakamları açıklarken yalnızca yüzde 44'ünün satışları beklentiyi aştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)