BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P 4 ülkenin notunu teyit etti----

S&P 4 ülkenin notunu teyit etti

S&P 4 ülkenin notunu teyit etti
22 Nisan 2016 - 22:08 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Fransa, Etiyopya, Gana ve Norveç'in kredi notlarını teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P); Fransa, Etiyopya, Gana ve Norveç'in kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi

S&P; yaptığı yazılı açıklamada, Fransa, Etiyopya, Gana ve Norveç'in kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi.

Buna göre, Fransa'nın kredi notu ''AA'', not görünümü ''negatif''; Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin kredi notu ''B'', not görünümünü ''durağan'' olarak belirlendi.

Açıklamada, geçen yıl bütçesinde ilerleme kaydeden Fransa'nın, ekonomik belirsizlik ve düşük enflasyon nedeniyle borç istikrarı sağlamada risk taşıdığı ifade edildi.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin ise düşük gelir ve sınırlı para politikası esnekliğinin olduğu hatırlatılarak, buna rağmen, ülkenin gelecek 4 yılda diğer aşağı-Sahra (Sahra-altı) Afrika ülkelerinden daha güçlü ekonomik büyüme sağlayacağının öngörüldüğü belirtildi.

S&P; ayrıca, Gana'nın kredi notunu ''B-'', not görünümünü ''durağan''; Norveç'in kredi notunu en yüksek seviye olan ''AAA'', not görünümünü ''durağan'' seviyesinde korudu.

Gana'yla ilgili açıklamada, ülke ekonomisinin bütçe açığı ve yüksek enflasyon seviyesi gibi riskler taşıdığı bildirilirken, Gana'nın, bu yılın sonlarına doğru artması beklenen petrol üretimi sayesinde, 2016'da ekonomik büyümesinde artış yakalayacağının tahmin edildiği kaydedildi.

S&P, Norveç'in kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasılasının geçen yıl 75 bin 400 dolar seviyesinde olduğuna işaret ederek, ülkenin istikrarlı görünümü ve petrol rezervleri sayesinde ekonomik direncini ve mali esnekliğini düşük petrol fiyatlarına karşı koruyacağını vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)