BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporSözleşmesini 2018'e kadar uzattı!----

Sözleşmesini 2018'e kadar uzattı!

Sözleşmesini 2018'e kadar uzattı!
15 Eylül 2013 - 19:42 www.finansgundem.com

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo yıllık ne kadar ücret alacak

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesini 2018 yılı haziran ayına kadar uzattı. Portekizli yıldız, yıllık 17 milyon euro kazanacak.
Yaklaşık 3 ay süren görüşmelerin ardından Portekizli futbolcu, kendisini 30 Haziran 2018'e dek Real Madrid'e bağlayan sözleşmeye imza attı. Normalde 2015 yılının haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan 28 yaşındaki Ronaldo, 33 yaşına dek Real Madrid forması giyecek.
Santiago Bernabeu Stadı'nın protokol tribününde düzenlenen törende "Bugün benim için çok önemli bir gün'' diyerek konuşmasına başlayan Ronaldo, ''Sanki transferimin ilk günüymüş gibi heyecanlıyım. Bu takımın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman en iyisini vermeye devam edeceğim. Bana göre Real Madrid dünyanın en büyük kulübü'' diye konuştu.
Sözleşmesinin uzatılması konusunda Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ile geçen sezon sonunda sözlü anlaşmaya vardıklarını anlatan Portekizli futbolcu, "Başkan bana verdiği sözü tuttu, ben de ona verdiğim sözü tuttum. Basında yer aldığı gibi zor bir süreç olmadı. Sözlü anlaşma zaten vardı. Artık kağıt üzerine döküldü" şeklinde görüşlerini aktardı.
"HAYATTA PARADAN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR"
Futbol dünyasının en çok kazanan oyuncusunun yıllık 17 milyon avro ile Paris Saint Germain'de oynayan Zlatan İbrahimoviç olduğunun hatırlatılması ve ''Şimdi birinci sıradaki sen misin?'' sorusuna Ronaldo, ''Bu önemli değil. Hayatta paradan çok daha önemli şeyler var. Yalan söyleyemem, elbette ki para da önemli ama daha da önemli şeyler var. Para konusunda kulüp ve benim aramda hiçbir sorun olmadı. (En çok kazanan futbolcularda) İkinci veya üçüncü isem bu önemli değil. Çünkü iyi durumdayım'' cevabını verdi.
Ronaldo, Paris Saint Germain'den transfer teklifi aldığı iddialarıyla ilgili de "Uykularımı kaçıracak bir şey değildi. Hiç düşünmedim'' dedi.
Real Madrid'i bırakmayı asla düşünmediğini belirten Ronaldo, hedefinin her zaman en iyisini vermek olduğunu, Real Madrid'in her sezonki hedefi olan lig veya Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
''Mükemmel değilim. Her insan gibi ben de hata yapabilirim ve yapıyorum'' diyen Ronaldo, geçmişte yaptığı hatalardan ders aldığını ifade etti. Real Madrid forması ile geçirdiği 4 sezonu ''olumlu'' olarak değerlendiren yıldız futbolcu, ''Zaten olumlu olmasaydı herhalde sözleşmemi uzatmazlardı. Ama her zaman daha da iyi olabilir'' ifadelerini kullandı.
Ronaldo, Mesut Özil'in Arsenal'e transferi sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili de ''Bir futbolcunun gitmesi ve başkasının gelmesi Real Madrid gibi bir kulüp için normal bir şey. Burayı yürüten kulüp başkanının bir kararı ve saygı göstermek zorundayız. Madrid her zaman iyi futbolculara sahip olmak isteyen bir kulüp. O yüzden giden ve gelenler olması normal'' değerlendirmesini yaptı.
Şu ana kadar Real Madrid formasıyla 203 maçta 204 gol atan Ronaldo, böyle giderse iki yıl sonra Di Stefano ve Raul gibi kulübün en çok gol atan futbolcularını geçeceğinin hatırlatılması üzerine de ''Rekorlar kırılmak içindir. Ama bence önemli olan kupaları kazanmak. Takım gibi oynayıp, takım gibi kazanmaktır'' görüşünü savundu.
PEREZ: "RONALDO SONSUZA DEK MADRİDLİ KALACAK"
Ronaldo'nun sözleşmesini uzatmasından dolayı düzenlenen tören, futbolcunun Real Madrid'de geçirdiği 4 sezonu önemli anlarıyla özetleyen bir video gösterisiyle başladı. Daha sonra söz alan kulüp başkanı Perez, şunları kaydetti:
''Kulüp için büyük bir gün. Tüm Madridlilerin arzusunu gerçekleştirdik. Ronaldo 5 sezon daha bizimle olacak. Ronaldo, limiti olmayan bir profesyonellik, hırs ve kazanma arzusu gösterdi. 203 maçta toplam 204 gol attı. Ama Real Madrid ve Cristiano daha fazlasını istiyor. Asla yeterli sayıda bir galibiyet ya da gol yoktur. Ronaldo'nun bu formayla atacak daha çok golü var. O, dünyanın en iyi futbolcusu ve biliyor ki Real Madrid her zaman evi olarak kalacak. Ronaldo sonsuza dek Madridli kalacak'' şeklinde konuştu.
İspanyol basını, Cristiano Ronaldo'nun sezon başına net 17 veya 18 milyon euro kazanacağını iddia etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)