BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriSözlerini tutacaklar mı? Fintech firmalarının büyük sınavı----

Sözlerini tutacaklar mı? Fintech firmalarının büyük sınavı

Sözlerini tutacaklar mı? Fintech firmalarının büyük sınavı
16 Nisan 2020 - 16:33 www.finansgundem.com

Fintech firmaları korona virüs sürecinde hiç olmadıkları kadar önemli hale geldiler. İnsanların evden çıkamadığı süreçte dijital bankacılığa olan ihtiyaç fintech firmaları için yeni bir fırsat anlamına geliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni korona virüs dünyanın en büyük ekonomilerini tarihlerinin en büyük sınavlarından birini verdirirken finansal teknoloji (fintech) firmaları kader anını yaşıyor. SoFi, Robinhood, Chime ve benzeri birçok fintech firması tüketicilerine bir bina çatısı altına girmeden internet üzerinden yatırım, kredi, hesaptan hesaba ödeme gibi bankacılık hizmetleri sunmayı vaat ediyor. Küresel ekonomi büyük ölçüde durma noktasındayken, milyonlarca insan aniden işsiz kalmışken ve binlerce banka şubelerini kapanmışken Fortune’un haberine göre fintech firmalarının da vaatlerini yerine getirme zamanı gelmiş gibi görünüyor.

ABD Hükümeti’nin 2 trilyon dolarlık yardım paketi 1200 dolarlık yardımın yanında küçük işletmelere bağışlanabilir kredi sağlamayı da taahhüt ediyordu. Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in ifadelerine göre bütün fintech şirketleri bu kredilerin karşılanması için yetkili olacak. Nisan ayında ABD Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (IRS) teşvik ödemelerinin de elektronik ödeme yöntemiyle alınabileceğini açıklamasıyla fintech platformlarının değeri daha da fazla arttı.

Paypal ve Square gibi birçok fintech firması ABD ekonomisinin yardım çağrısına cevap veriyor. ABD Hazine Bakanlığı ile Paypal’in CEO’su Dan Schulman şirketin çalışanlarının da katıldığı günlük video konferanslar düzenliyorlar. Schulman Fortune’a verdiği röportajda, “Onlara söylediğim şeylerden bir tanesi bunun bizim zamanımız olduğu” ifadelerinde bulundu. IRS henüz teşviklerin ödemesine başlamadan ABD’de en büyük fintech bankalarından biri olarak adlandırılan Chime 20 milyon dolar değerinde ödeme yaparak 100 bin müşterisinin ödemesini yapmıştı. Chime’nin CEO’su Chris Britt erken ödemeye ilişkin, “Bunun endüstriyi harekete geçirecek bir şey olabileceğini hissettik” ifadelerinde bulunuyor.

Fintech şirketleri altın dönemini yaşıyor

Gerçekten de tüketicilerin finansal uygulamalara olan güveni rekor derecede arttı. ABD’de PayPal’e olan yeni kayıtlar şirketin ödeme uygulaması Venmo ile birlikte salgın öncesi döneme oranla iki kat arttı. İnsanlar uygulamalardan kullanım amacının dışında da faydalanıyor. Birçok kişi uygulama aracılığıyla zorluk yaşayan bireylere maddî yardım ya da sağlık çalışanlarının ekipmanları için fon yardımı yapıyor ve bu miktar milyon dolarları aşıyor. Ünlü yıldız Taylor Swift dahi virüs nedeniyle işsiz kalan hayranlarına yaptığı 3 bin dolarlık sürpriz yardımları PayPal aracılığıyla gerçekleştirdi.

Korona virüs krizi fintech konseptinin işlerliğinin kanıtı olarak görülüyor ve uzmanlara göre korona virüs sonrası dönemde insanların bankalara olan bakışını sonsuza kadar değiştirebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)