BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSözde medyumlarından online büyü istismarı----

Sözde medyumlarından online büyü istismarı

Sözde medyumlarından online büyü istismarı
27 Ocak 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

Kendisini medyum olarak tanıtan kişi, bin lira karşılığında korona virüsten 1 asır boyunca koruyacak büyü yapabileceğini iddia etti.

Türkiye'de kişiler, sosyal medyada 'medyum', 'hoca' gibi sıfatlarla sayfalar açarak insanların dertlerine çözüm bulduklarını iddia ediyor. Bu yolla maddi kazanç elde eden çalışan bu kişiler, yaptıkları paylaşımlarda '48 saat içinde sevgiliyi geri döndürme, aşık etme, küsleri barıştırma, çevrimiçi büyü bozma 'gibi hizmetler verdiğini sürerek insanları dolandırmaya çalışıyor. Son zamana ayak uydurarak hastalıklara çözüm bulduklarını iddia eden sözde sosyal medya medyumlarının sadece virüs büyüsü yaptıklarını da iddia etti.

'BİR ÖMÜR KORONA VİRÜSTEN ARINDIRIR'

Sosyal medyada dertlere çözüm bulduğu iddiasıyla bir çözüm, korona virüs hastalığından korktuğunu bir sürüp, ortaya çıkan DHA muhabirine cevaplar ise şaşkına çevirdi. Muhabirin “Korona virüsten çok korkuyorum. Akrabalarımı kaybettim. Bana bulaşmasını engelleyecek bir büyü yapabilir misiniz? ” sorusuna "Tabi ki mümkün kardeşim. İsim, soy isim, doğum tarihini atacaksın. İşlemlerine başlayacağız güzel kardeşim Malzemelerle birlikte bin liran gider” diye karşılık verdi. Muhabirin fiyatta pazarlık istemesi üzerine konuşmaya devam eden sözde medyum, "Kardeşim sana 600 de olur. hesap vereyim yolla hemen. Bu büyü seni bir ömür, hatta bir asır boyunca korona virüs ve diğer hastalıklardan arındırır Parayı şimdi yatırabilir misin? " şeklinde konuştu.

'BİZ BÜYÜYÜ YAPIP KARGOYLA GÖNDERİYORUZ'

Muhabirin "Nişanlımla ayrıldık, barışmak istiyorum" diye aradığı bir başka duygu istismarcısı ise muhabirin "Aslında bu işlere pek inanmam ama çaresiz kaldım" sözleri üzerine, "İnanmam derken, bu işleri küçümsüyor musun?" diye tepki gösterdi. "Bu vesileyle birçok kişi evlendirdik," Bu vesileyle çiftlerin arasını düzelttiğini yaptığını söyledi. Tamamen her şeyle biz ilgileniyoruz. Doğru yere adım attınız. Biz beden büyüyü kargoyla gönderiyoruz. Eve saklamanıza gerek yok. Bir kısmının toprağa, birazını mezara, birazını ise ateşle yakarak işlem yapıyorsunuz. Banka havalesi yoluyla ya da Antalya'daki yerimize gelerek yüz yüze ödeme yapabilirsiniz. Nişanlınızın, kendinizin, annelerinizin isimlerini yollamanız yeterli ”ifadelerini kullanarak.

'İNSANLARI MADDİ, MANEVİ İSTİSMAR EDİYORLAR'

Son dönemde sosyal medya üzerinden bu şekilde mağdur edilen birçok insan olduğuna dair duyumlar aldığını söyleyen Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. İsmail Şık, bu tür iddiaların, açıklamaların İslam dini ile herhangi bir bağlantısının olamayacağını söyledi. İslam dininin akılla, bilimle meselelere yaklaştığını ifade eden Prof. Dr. Şık, “Bu kişiler insanların inançlarını istismar ediyorlar. Problemleri bu şekilde çözeceklerini söyleyerek onları maddi ve manevi hezeyana uğratıyorlar. Halkımızdan isteğimiz bu tür kişilere itibar etmemeleridir. Herhangi bir sıkıntılarında ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri onların hizmetindedir. Unutmamak gerekir ki büyü ve benzeri şeylerle sorun çözülmez. En güzel çözüm insanın Allah’a sığınıp dua etmesidir” dedi.

Ankara'da casusluk operasyonu

 

Japonya'nın mali sağlığı ciddi durumda

 

Dijital para yarışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)