BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoylu: "İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var"----

Soylu: "İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var"

Soylu: İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var
27 Aralık 2021 - 11:56 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlatılan teftişle ilgili, "Terör bağlantılı birçok kişinin çalıştığına dair ihbar aldık" dedi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) terör örgütleriyle iltisaklı personel olduğu yönünde ihbarlar üzerine konunun soruşturulması için "özel teftiş" başlatıldığını duyurmuştu.

Bakan Soylu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Diayder denilen, elebaşı tarafından dini istismar etmek üzere nitelendirilmiş bir dernek. Buradan referansla İBB'ye girip çalıştıklarını gördük. Bu arada ihbarlar geldi. PKK/KCK ile bağlantılı hapse girmiş, özellikle dağda bulunmuş, polis katili oldukları yargı tarafından tescil edilmiş Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmiş ByLock kullanıcılarının işe alındığını belirledik. Belediye de bir kamu teşükkülüdür. Burdaki işe alınanlar mahalleleri süpürmüyor, temizlemiyor, bir bölümü ilgili belediyelerin çok kritik yerlerinde çalışma kabiliyetine sahipler. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadele ile işimiz var. Türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız. Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi. 

Diayder soruşturmasında tutuklananlar olduğunu belirten Soylu, "İBB'ye sözde gassal olarak imam olarak alınan ve PKK/KCK terör örgütü tarafından maaşlarının bir bölümününün terör örgütüne nakledildiği konusunda anlayışların olduğu ve organizasyonların içinde bulunanların bir kısmı tuutklandı"  bilgisini de verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'deki bazı çalışanlar için özel teftiş

 

İBB Meclisinden 300 milyon euroluk borçlanmaya onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)