BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSoylu: Her yıl % 5-6'lık büyümeye ihtiyacımız var----

Soylu: Her yıl % 5-6'lık büyümeye ihtiyacımız var

Soylu: Her yıl % 5-6'lık büyümeye ihtiyacımız var
12 Haziran 2016 - 13:24 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: 6 olursa çok daha iyi olur. Onun üstü olursa çok daha iyi olur ama 5'in altına düşmememiz gerekir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sürmene Belediye Başkanı AK Partili Rahmi Üstün'ü ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. Bakanlığınca yürütülen çalışmalardan bahseden ve istihdam konusunda artış yaşandığına işaret eden Bakan Soylu, “Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden aldığımız sigortalı sayıları ile yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, Ocak ayından bugüne kadar 400 binin üzerinde bir istihdam artışı söz konusu. İstihdamda ciddi bir yükseliş var. Son açıklanan büyüme rakamlarıyla beraber, hem sanayi üretiminde, hem de istihdamdaki artışlar, Türkiye'nin kendi büyüme hikayesine sadık kaldığının en temel göstergelerinden biridir” diye konuştu. Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Bakan Soylu'ya Sürmene bıçağı hediye etti.

HER YIL YÜZDE 5-6'LIK BÜYÜMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre, Türkiye ekonomisinin, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4.8’lik büyüme kaydetmesiyle ilgili soru üzerine konuyu değerlendiren Bakan Soylu, “Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.8 büyümesi, önemli bir büyümedir. Önümüzdeki süreçte hedef bunu yükselterek devam etmektir. Bizim her yıl yüzde 5-6'lık büyümeye ihtiyacımız var. 6 olursa çok daha iyi olur. Onun üstü olursa çok daha iyi olur ama 5'in altına düşmememiz gerekir " ifadelerini kullandı.

TURKUAZ KART ÇALIŞMASI

Turkuaz Kart çalışmasına ilişkin yasa tasarısında son düzeltmeleri yaptıklarını kaydeden Bakan Soylu şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde bakanlığımızı da ilgilendiren Turkuaz Kart çalışmasını, yani uluslararası iş gücü ile Türkiye'yi bütünleştirme yasa tasarımızı hükümetimize sunduktan hemen sonra TBMM'ye getireceğiz. Burada çok önemli değişiklikler söz konusu. Son redaksiyonlarını, düzeltmeleri yapıyoruz. Türkiye istihdam alanında gerek Ar-Ge, gerek bilim, gerekse ülkenin ihtiyaç duyduğu istihdam kanallarında onları Türkiye'de çalıştırabilecek çok önemli bir kanuni düzenleme getiriyor.”

ESNAFI ZİYARET ETTİ, FIRINCI ÖNLÜĞÜ GİYDİ

Bakan Soylu, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçe esnafını ziyaret etti. Ziyarette bir fırına giren ve burada fırıncı önlüğü giyen, kep takan Bakan Soylu, eline aldığı kürekle fırına güveç sürdü. Sürmene güvecinin ve pidesinin meşhur olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, ardından fırın çalışanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Sürmene İlçesi'nden ayrılarak Yomra İlçesi'nde giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avrasya Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Yomra Jimnastik Salonu’nda düzenlenen tören, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, mezun olan öğrenciler ile çok sayıda velinin katılımı ile yapıldı. Törende mezun olan öğrencileri tebrik eden Bakan Soylu şunları söyledi:

“Cumhuriyetin, demokrasinin, medeniyetimizin ve gelecek Türkiye’nin teminatısınız. Önemli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Mezun olan bin 700 öğrencimiz diplomalarını alacak ve geleceğe hazırlanacaklar. Bu bizim için önemlidir. Gelecekten hiç endişe etmeyin. Umudunuz hiç ama hiçbir şekilde azalmasın. Türkiye artık eski Türkiye değil. 3 bin dolarların Türkiye’si değil. 10 bin dolarların üzerinde adım atmaya çalışan bir Türkiye değil. Biz dünyanın her tarafında söz söyleyebilecek bir Türkiye’yiz. Bugün attığımız adım tesadüf değildir.” Konuşmaların ardından bin 700 öğrenci kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)