BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSovyetler sonrası miras sorunu----

Sovyetler sonrası miras sorunu

Sovyetler sonrası miras sorunu
03 Mart 2020 - 13:57 www.finansgundem.com

Sovyetlerin yıkılması sonrası zengin olan aileler, miras paylaşımı problemi yaşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’nın en zengin beşinci kişisi olan altı çocuk babası Alexey Mordashov geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajda “Şirketlerimde 140 bin kadar insan çalışıyor ve ben de onlardan sorumluyum. Çocukların şirketin yönetimini devraldığında istikrarlı bir şekilde nasıl yürüteceklerini düşünmem gerekiyor” dedi.

Alexey Mordashov altın, enerji, çelik ve turizmi kapsayan bir imparatorluğu ayakta tutmaya çalışırken şimdi 17 milyar dolarlık servetini çocuklarına nasıl transfer edecek?

54 yaşındaki Mordashov, çocuklarının sorumluluğa hazırlanmasına yardımcı olurken servet transferi için bir plan geliştirdiğini söyledi. Sovyet sonrası dönemde zenginleşen ilk isimlerden biri olan Mordashov’u Vladimir Potanin, Suleiman Kerimov ve Leonid Fedun gibi isimler izledi.

Komunist rejimin çöküşünden sonra zenginleşen bu isimlerin ise miraslarını nasıl bırakacağı konusu ülkenin ekonomi ve siyasetini derinden etkilemekte. Bu isimler ayrıca Bloomberg’in haberine göre Putin ile dostluğu devam etmekte.

Putin'in vergi hırsı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)