BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSosyal mesafe dönemiyle bankalar emlak avına çıktı----

Sosyal mesafe dönemiyle bankalar emlak avına çıktı

Sosyal mesafe dönemiyle bankalar emlak avına çıktı
02 Haziran 2020 - 12:47 www.finansgundem.com

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla konulan 2 metrelik sosyal mesafe kuralı finans sektörü yöneticilerini daha geniş ofisler aramaya zorluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sonrası dünyada daha küçük ve daha ucuz ofislerin yer almasını bekleye finans yöneticileri tekrar düşüneli. Zira Financial News’in haberine göre Londra finans bölgesinin kalbindeki gökdelenlerde gösterişli ofisleri bulunan tanınmış Finans firmaları dahi çalışanlarının güvenli bir şekilde ofise dönmeleri için daha büyük ofislere ihtiyaç duyuyor.

Londra merkezli emlak firması Knight Frank’ın verilerine göre Londra finans bölgelerinde sektördeki yüzlerce firma çalışanların güvenle işyerlerine dönebilmesi için ekstra 13 milyon metrekarelik ofis alanı kiraladı. Bulgular, korona virüs kriziyle mücadele eden dünyanın en büyük finans firmalarının ofislerine geri dönmesini daha karmaşık ve maliyetli hale getirebileceğini gösteriyor.

Pek çok finans yöneticisi, salgından sonra bile daha fazla personelin evden çalışmaya devam etmesi sayesinde ofislerin boyutunu ve sayısını azaltarak bilançolarını desteklemeyi umuyordu. Barclays CEO'su Jes Staley geçen ay yaptığı açıklamada, binlerce finans sektörü çalışanı evden çalışırken bankalar için büyük ofislerin "geçmişte kalabileceğini" söylemişti.

Dev gökdelenler dahi ihtiyaçları karşılamıyor

Finans sektörü çalışanları Londra’da şu anda kişi başına ortalama 126 metrekarelik alandan daha az yer kaplıyor. Ancak Knight Frank’in tahminlerine göre İngiltere Hükümeti’nin koyduğu 2 metrelik mesafe kuralına uymak için ofislerde her çalışanın 136 metrekarelik alana ihtiyacı olacak.

Çalışanların güvenli mesafede çalışabilmesi için Londra’nın finans merkezleri olarak bilinen Square Mile bölgesinde 8,3 milyon metrekare, Docklands bölgesinde 4,9 milyon metrekare ek ofis alanı oluşturulması gerekiyor.

Ofisler yeniden yaratılacak

Emlak firması Financial News’e yaptığı açıklamada, “Kiracılar önünde sonunda çalışanlarına ofislerinde alan oluşturmak için daha uzun dönemli planlama yapabilir ve bu planlamalar ek alan kiralamayı içerebilir. Şirketler çalışanlarını güvenli ve emniyetli bir ortamda ağırlamak için ofislerinin yerleşim düzenini ve dizaynını değiştirmek zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Finans sektörü çalışanlarıyla yeni ofisler arasında tercih yapıyor

Çoğu banka genellikle bir futbol sahası büyüklüğündeki alanlarda kalabalık içerisinde çalışan yatırım uzmanları için ofis alanlarını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu plan ya ek ofis alanlarıyla ya da daha az çalışanla gerçeğe dönüşebilir gibi gözüküyor.

JP Morgan İngiltere ve ABD’deki ofislerinde çalışanların sayısını öngörülebilir gelecekte %50 azaltmayı planlarken Goldman Sachs virüsün ilk dalgasında Asya operasyonlarını çalışanlarının %25’ini Londra’ya geri getirerek izlemekte olduğu politikayı devam ettirecek gibi gözüküyor.

Citigroup’un normalleşme planına göre ofislere ilk geri dönecek çalışanlar satış ve alım satım personelleri olacak. Bankanın Londra, Canary Wharf’taki ofisine gelecek hafta çalışanlarının sadece %10’unun geri gelebileceği belirtiliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)