BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSosyal mesafe cezasına e-haciz ----

Sosyal mesafe cezasına e-haciz

Sosyal mesafe cezasına e-haciz
20 Nisan 2021 - 08:16 www.finansgundem.com

Antalya Konyaaltı’nda ağaçlık bir alanda oturan üç arkadaşa, sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle 3 bin 150’şer lira para cezası kesildi. İşsiz olduğunu belirten Mesut Sedat Özen, cezayı ödemeyince banka hesabına e-haciz işlemi uygulandı.

Geçen yıl mayıs ayında Mesut Sedat Özen, Adnan B. ve Ferhat U. sokağa çıkma yasağının olmadığı bir gün buluştu. Üç arkadaş, dağ ve deniz manzaralı bir bölge olan Hisarçınar mevkiine gitti. Sık ağaçlık bir bölge olan alanda piknik yapanlar da bulunuyordu. Üç arkadaşın sohbet ettiği esnada bölgeye Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir ekip aracı geldi.

Görevliler, çevredeki kişilerin bölgeden ayrılmaları uyarısı yaptı. Özen ve iki arkadaşı da toparlandıkları sırada jandarma görevlileri yanlarına geldi. Görevliler, üç arkadaşa sosyal mesafeye uygun oturmadıkları gerekçesi ile ceza yazacaklarını söyledi. Üç arkadaş itiraz etse de sonuç değişmedi. Her birine 3 bin 150 lira idari para cezası kesildi. Kesilen idari para cezası iki ay kadar sonra bu kişilere tebliğ edildi. Adnan B. ve Ferhat U. kesilen cezayı ödedi. Artvin’de yaşayan elektrik teknikeri Özen ise cezayı ödeyemedi. Özen, “Elektrik teknikeriyim. Uzun süredir işsizim. Belki af çıkar beklentisi içindeydim” dedi.

HESABA BLOKE

Ancak, Özen’in beklediği gibi bir af çıkmadı. Geçen 14 Nisan günü ise Özen’e bankadan mesaj geldi. Özen “Hesabımda 3 bin 495 liram vardı. Bankadan gelen mesajda, hesabıma e-haciz uygulandığını gördüm. Detayına baktığımda, haczin Muratpaşa Vergi Dairesi’nce gerçekleştiğini gördüm” diye konuştu.

Konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Tüketicinin e-haczin kaldırılması talebiyle haciz koyan kuruma yazılı şekilde başvurması, sonuç alamadığı takdirde konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) taşımasını öneriyoruz” dedi. Hukukçular ne diyor?

Av. Cesim Parlak: “Olayın anlatım şekline göre, herhangi bir ceza kesilmesini gerektirecek bir durum ortada yok. Sosyal mesafede kastedilen amacın dışına çıkılarak uygulama yapılmış. Burada cezanın kesilmesi, daha sonra da buna ilişkin tebligatın usulüne uygun yapılması sonrasında itiraz süresi kaçırılmışsa hukuken yapılacak bir şey görünmüyor.”

Av. Selin Erkaymaz: Pandemiyle baş edebilmek için, kuralların ayrım gözetilmeksizin herkese uygulanması şart. Jandarma, açık alanda da olsa sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle ceza kesmiş. Cezanın muhatabı olan şahısların, ödeme için ekonomik durumlarıının müsait olmaması, cezanın uygulanmasını ortadan kaldırmaz. Cezanın tahsiline ilişkin yapılan işlem hukuka uygun bir uygulama...”

Korona virüsü 5 dakikada tespit eden test geliştirildi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen21 Nisan 2021 04:35

    İnsanlar  varlık mücadelesi verirken hesaplarına devlet tarafından haciz gönderilmeye başlandıysa, idaredekilerin durumdan br haber olduğu anlaşılıyor. Eh, bunun bedeli herkes için ağır olur.

  • FBA20 Nisan 2021 12:08

    O akıl dışı cezayı kesenlerin hepsine birden soruşturma acılıp görevlerinden el çektirilip kestikleri cezanın mislinin onlara kesilmesi gerekir yaptıkları tamamen görevi suistimal ve kesinlikle devlet itibarını yok sayan suçtur durum an itibari ile anlatılan ise