BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSosyal medyaya yasak yok----

Sosyal medyaya yasak yok

Sosyal medyaya yasak yok
20 Haziran 2013 - 11:48 www.finansgundem.com

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Son günlerde sık sık gündeme gelen Sosyal Medya kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal medyanın yasaklanmasının söz konusu olmadığını ancak bu alanın pervasızca kullanılmaması gerektiğini belirterek, sahte hesap açılmasının önüne geçileceğini söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Sosyal medyanın pervasızca kullanılması konusunda düşünmemiz lazım. İftira, hakaret, suçluyu övme, insanları nefret temelli birbiri karşısına dikmek, din, dil ırka ayrımı yapmak nerede yapılırsa yapılsın mevzuatımıza göre suçtur" dedi. "Sahte hesap açılmasının önüne geçilecek, biri hesap açıyorsa o hesabı açanın o kişi olduğunu herkes bilecek" diyen Bozdağ, şöyle konuştu:
"Son olaylara baktığınızda yüzbinlerce sahte hesap kişiler adına açılıyor, haberleri yok. O hesaplardan kişilerin aleyhine kışkırtmalar yapılıyor. Bütün bunların önüne geçilmesi ve bu alanın doğru kullanılması için birtakım düzenleme çalışmaları vardır, bunlar zamanı gelince kamuoyuyla paylaşılacak."
Bozdağ, Twitter veya Facebook'u yasaklamanın söz konusu olmadığını belirterek, "Ama bu alanın kurallara bağlanması lazım, burada cezaların caydırıcılığı ilkeleri çerçevesinde düzenlemeler gözden geçirilecek" dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler bu hafta yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım siteleriyle ilgili olarak şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çalışması olduğunu belirterek, "Halkı tahrik eden, manipülasyon, yalan haberlerle halkı kışkırtmaya, mal ve can emniyetini bozacak eylemlere gerek Twitter, gerekFacebook olsun, gerekse sosyal medyanın diğer enstrümanlarını kullanarak yönlendirenlerle ilgili çalışmamız var... Bu konuda ayrı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımız ve ilgili bakanlıkların çalışması olacak" dedi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise dün yaptığı açıklamada, sosyal medyayı kısıtlamaya yönelik bir çalışma yapılmadığını ancak bir suçun sosyal medya üzerinden ya da başka bir yerde işlenmesi arasında bir fark olamayacağını söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)