BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSosyal medyadaki banka kartı dolandırıcılarına operasyon----

Sosyal medyadaki banka kartı dolandırıcılarına operasyon

Sosyal medyadaki banka kartı dolandırıcılarına operasyon
08 Ağustos 2019 - 13:08 www.finansgundem.com

Uygun vadeli kredi ve kart aidatı alma bahanesiyle Twitter'a 'sponsorlu' ilan verip vatandaşın banka bilgilerini çalmaya çalışan çete çökertildi. Dolanrıcıların bu yolla 43 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüpheli kişilerin İstanbul genelinde illegal çağrı merkezi aramaları ve ulusal bankalara ait İnternet sitelerinin sahtesini yaparak, sosyal medya uygulamalarına yerleştirdikleri reklamlarla vatandaşları yaptıkları sahte banka sitelerine yönlendirdiklerini ve bu yöntemle vatandaşların banka hesap bilgilerine ulaşarak hesaplarındaki parayı farklı hesaplara transfer edildiği bilgisini aldı. Düzenlenen operasyonla 43 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık çetesi çökertildi.

Dolandırıcılar Twitter'a verdikleri ilanlarla vatandaşı kendi kurdukları paravan internet sitelerine çekmeye çalışırken sosyal medya mecrası da bu ilanlara alet oluyordu.

Ekiplerin düzenlediği operasyonla çetenin çökertilmesinin ardından artık vatandaşlar sosyal medyada bu gibi ilanlarla daha az karşılaşacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)