BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSosyal medya devlerine ‘Türk yetkili’ talebi----

Sosyal medya devlerine ‘Türk yetkili’ talebi

Sosyal medya devlerine ‘Türk yetkili’ talebi
10 Ekim 2021 - 05:25 www.finansgundem.com

Ekim sonu Meclis’e gelmesi planlanan “Sosyal medya” yasa çalışmasının 3 ayaktan oluşacağı öğrenildi. Yasada internet medyasının sil baştan düzenlenmesi de bulunuyor.

Sosyal Medya Yasa çalışması ile ilgili düzenlenen son toplantıya Ulaştırma ve Adalet bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK yetkilileri ve AK Partili kurmaylar katıldı. Edinilen bilgiye göre öncelikle, sosyal medya paylaşımının organize ya da kasıtlı olup olmadığı belirlenecek. İnternet medyasının açık ve şeffaf olabilmesi için künye ibraz etmek, adres bildirmek zorunlu olacak. Künyede alınan fonlar da bildirilecek.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, haber siteleri basın kanununa tabi olacak. Yalan haber yayanlara para cezaları verilmesi ve mevcut cezaların arttırılması görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. Yalan haber yayan haber sitelerine, ceza ve yaptırımlar, basın yayın organlarına benzer şekilde uygulanabilecek.

MUHATAP SORUNU

Sosyal medya devlerinden, Türk yetkililerin Türkiye’deki ofislerde bulundurulması istenerek “muhatap bulamama” sorununa çözüm aranacak. Kaynaklar, “Türk yetkili bulunması önemli, çünkü daha kolay irtibat kurulabilir” diyor.

Tiktok trendi için engelli öğretmenini hastanelik etti

Arkadaşların kanlı kavgasında yeni tutuklama

Kabine pazartesi toplanacak: Gündem enflasyonla mücadele

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)