BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoruşturma seçim sonrasına kaldı----

Soruşturma seçim sonrasına kaldı

Soruşturma seçim sonrasına kaldı
19 Şubat 2014 - 07:07 www.finansgundem.com

İkinci yolsuzluk soruşturmasında ifadeler bitmek üzere. Savcılığa göre, iki ay sonra soruşturmanın akıbeti netleşecek...

Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının karıştığı yolsuzluk dosyasında, tüm ifadelerin alınmasının ardından soruşturmanın iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ikinci yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. TMK’ın 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak’ın bugüne kadar, aralarında iş adamlarının da olduğu toplam 36 kişinin ifadesini aldığı öğrenildi.

İFADELER ALINIYOR

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre, yolsuzluk soruşturmasında şüpheli sayısı belli oldu. Edinilen bilgilere göre, soruşturmada toplam 52 şüpheli bulunuyor. Savcı Muammer Akkaş, şüphelilerden 41’i için gözaltı kararı vermişti. Ancak savcılar gözaltı kararlarını uygulamamış, şüphelileri de davetiye yoluyla ifadeye çağırmıştı. Buna göre, dosyada ismi geçen şüphelilerin ifadeleri büyük oranda tamamlandı. Günde ortalama bir kişinin ifadesinin alındığı soruşturmada, 16 kişinin ifadesi kaldı. Savcılığın bu ifadeleri de iki hafta içerisinde tamamlaması bekleniyor.

REZA ZARRAB HASTANEYE KALDIRILDI

17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan ve Metris Cezaevi’ne konulan Reza Zarrab, dün böbrek üstü bezlerinde bulunan kitlenin tetkikleri için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından Zarrab tekrar cezaevine götürüldü. Zarrab’ı hastanede eşi Ebru Gündeş’in ziyaret ettiği öğrenildi. Zarrab, tutuklandığı gün ifadesinde “Kanserim” demişti.

NİHAT ÖZDEMİR İFADE VERDİ

Bu arada 25 Aralık soruşturması kapsamında iş adamı Nihat Özdemir’in ifadesi alındı. Özdemir dün soruşturmayı yürüten savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak’a, yaklaşık bir saat ifade verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)