BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSorunlu kredi operasyonu----

Sorunlu kredi operasyonu

Sorunlu kredi operasyonu
25 Aralık 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

Yapı Kredi'nin ortağı İtalyan Unicredit de sorunlu kredilerini satma kararı aldı

Sık sık sorunlu kredilerini paketleyerek varlık yönetim şirketlerine satan Yapı Kredi bun anlamda yabancı ortağı İtalyan Unicredit'e örnek oldu. Unicredit de Yapı Kredi gibi tahsil edemediği kredileri paketleyerek satma kararı aldı. Yapı Kredi kısa bir süre önce yaptığı açıklamada içerisinde Worldcard müşterilerinin de olduğu 229 milyon liralık sorunlu kredi paketini 42 milyon liraya sattığını duyurmuştu.
Unicredit  ise yaklaşık 1 milyar euro tutarındaki sorunlu kredi portföyünü Cerberus European Investmen LLC'ye satmak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Satış sürecinin 28 Şubat'ta tamamlanması bekleniyor.
Bu satış tamamlandıktan sonra banka borcunu edömeyen müşterilerini varlık yönetim şirketleriyle baş başabırakıyor. Bankadan ödenmeyen borçları devralan varlık yönetim şirketleri ise müşterilerin peşine düşüyor. Varlık yönetim şirketleri her türlü yaptırımla bu paraları tahsil etmeye çalışıyor. Yani banka aradan çekiliyor, araya tahlitaçı bir şirket giriyor. Banka da karşılık ayırmak zorunda olduğu sorunlu kredileri çok düşük fiyatlara satarak bilançosunu temizlemiş oluyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)