BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoru önergesine linkle yanıt verdiler----

Soru önergesine linkle yanıt verdiler

Soru önergesine linkle yanıt verdiler
01 Temmuz 2020 - 07:42 www.finansgundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Kasap’ın KİT'lerdeki istihdam ile ilgili Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesine gelen yanıt şaşırttı


TBMM’ye soru önergesi veren CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap’a Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi verildi.

Kasap, 18 Şubat 2019 tarihinde Kütahya'da özelleştirilen KİT'lerdeki istihdam verileri ve faaliyetlerine son veren işletmeler konusunda soru önergesi verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu önergeyi 16 ay sonra, 17 Haziran 2020'de bir link göndererek cevapladı. Milletvekiline gönderilen yazılı cevapta, “Soru önergesine ilişkin bilgilere, oib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz'' denildi.

GAYRİ CİDDİ BİR CEVAP

CHP'li Kasap ise SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Sorularıma gayri ciddi biçimde cevap verdiler. Bir milletvekiline link gönderip ‘tıklayın' demek, TBMM'yi de ciddiye almamaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesi ile birlikte Bakanlar Meclis'e uğramıyor. Meclis'in denetim mekanizması da devreden çıkarıldı'' dedi.

Kasap, soru önergesini verdiği 16 ay önce yaptığı açıklamada “AKP, özelleştirmelerle Türkiye'nin en köklü kurumlarını yıkıma uğrattı. Binlerce işçinin ekmek kapısını kapattılar. İşçiler maaşlarını alamadı. Kütahya'da özelleşmeyen tek bir kurum bile kalmadı. Kütahya'nın can damarlarını kestiler. Gelinen noktada binlerce işçi mağdur, Türkiye ekonomisi zorda” demişti. (Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)